Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Personer med diagnosen ADHD kan slippe å ta medisiner – hvis de får trent nok og riktig. Det mener spesialrådgiver for fysisk aktivitet ved Gaustad sykehus.

 Dette skriver nrk.no. De skriver videre:Adam Ismael Wenham fra Tromsø er en av Norges fremste idrettsutøvere, og forbereder seg nå på å kjempe om svømme-gull under Paralympics i Rio.

Han er moderat psykisk utviklingshemmet etter en alvorlig bilulykke som ettåring.

I tillegg har han ADHD, noe som gir ham veldig mye energi. Den tar han ut på de daglige treningsøktene, som gir attenåringen viktig orden på hverdagen.

Styrketrening har gitt Adam en voldsom fremgang det siste året. Mange med ADHD tar medisiner for å dempe hyperaktiviteten, men brukt riktig kan energien gi dem et fortrinn.

Fysisk aktivitet gjør at du på en måte får utnyttet ubehaget og uroen som personer med ADHD-diagnose sliter med. Denne gruppen kan yte så bra i fysisk aktivitet at de faktisk gjør det bedre enn andre, nettopp på grunn av disse symptomene, sier spesialrådgiver for fysisk aktivitet ved Gaustad sykehus, Torill Moe.

Adams mor forteller: 

Vi har gradvis tatt han av medisineringen de siste årene, og vi synes han fungerer bra uten medisinen. Så lenge han trener slik han gjør nå, med 28 treningstimer i uken, virker det som at det er medisin nok.

 

Se video her om hvordan Adam får hjelp av trening

 

Kilder

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om ADHD

ADHD

Ny ADHD-retningslinje

Helsedirektoratet har publisert en ny faglig retningslinje for ADHD, som omhandler…