Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterJeg vet hva det vil si å oppdra et barn med ADHD alene, skriver en mor i et anonymt innlegg på Dagbladet.no idag.

Bilde: by Theeradech Sanin on freedigitalphotos.net

 

Artikkelforfatteren skildrer i et innlegg på Dagbladet.no livet som alenemor for et barn med ADHD, og hvordan dette preger både foreldrerollen og søskenrollen. Forfatteren skriver: 

- Å oppdra et barn med kraftig ADHD vil si å måtte planlegge alle ferieturer i detalj, med en plan A, B og C, der plan B og C dreier seg om ulike måter å evakuere søsken på eller la en annen voksen ta med seg barnet med ADHD hjem.

- Det dreier seg om å kanalisere rundt 70 prosent av voksenoppmerksomheten til ett barn, og la de andre barna lære seg å leve med at de må gå stille i dørene og noen ganger vente lenge på at mamma har tid til å se på tegningen de har laget, skriver forfatteren.

Problemene er ikke begrenset til tiden når barnet er hjemme. Også i skoletiden kan barnets plager bringe foreldrene over i kriseberedskap:

- Å leve med et barn med kraftig ADHD innebærer at hver gang telefonen ringer innenfor vanlig kontortid, spretter skuldrene oppunder ørene fordi det sannsynligvis er skolen, og du må legge fra deg alt og kjøre og hente, fordi det skar seg i dag også.  Han glemte nemlig å ta medisinene sine etter frokost, og da fungerer det bare ikke, skriver artikkelforfatteren.

Det er på tide å gi foreldre som lever under svært vanskelige forhold den anerkjennelsen de fortjener, skriver forfatteren:

- For alt du vet, kan det være naboen din det gjelder.

Hele artikkelen kan du lese her.

 

Kilde


 

Relatert


Nyheter om psykisk helse

Elevenes psykiske helse i skolen


Undertittel: utdanning til å mestre egne liv
Boken omtales av forlaget på følgende måte.

Hva forstår vi med psykisk helse i et utdanningsperspektiv og hva hemmer…

Smertepsykologi


Boken omtales av forlaget på følgende måte.
Hvordan kan man forstå og håndtere smerte ut ifra et psykologisk perspektiv? Forfatterne tar for seg grunnlaget…

I møtet mellom hjelper og pasient er det en enorm maktubalanse

Å være pasient i en situasjon hvor andre mennesker har helt og holdent all makt til å ta beslutninger som kan få avgjørende betydning for livet ditt, den maktubalansen…

Anorektisk. Noe så sjelden som en bestselger om spiseforstyrrelse

Hvordan oppleves norsk psykiatri for en pasient med anoreksi og tvangslidelser? Hvilke kamper utspiller seg i et menneske som vil gjøre det slutt med en sykdom som har vært både…

Anorektisk


Boken omtales av forlaget på følgende måte.

Ærlig, nådeløs og usentimental skildring fra anoreksiens innside. Skrevet over tre år, gjennom en langsom…