Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Jeg vet hva det vil si å oppdra et barn med ADHD alene, skriver en mor i et anonymt innlegg på Dagbladet.no idag.

Bilde: by Theeradech Sanin on freedigitalphotos.net 

Artikkelforfatteren skildrer i et innlegg på Dagbladet.no livet som alenemor for et barn med ADHD, og hvordan dette preger både foreldrerollen og søskenrollen. Forfatteren skriver: 

- Å oppdra et barn med kraftig ADHD vil si å måtte planlegge alle ferieturer i detalj, med en plan A, B og C, der plan B og C dreier seg om ulike måter å evakuere søsken på eller la en annen voksen ta med seg barnet med ADHD hjem.

- Det dreier seg om å kanalisere rundt 70 prosent av voksenoppmerksomheten til ett barn, og la de andre barna lære seg å leve med at de må gå stille i dørene og noen ganger vente lenge på at mamma har tid til å se på tegningen de har laget, skriver forfatteren.

Problemene er ikke begrenset til tiden når barnet er hjemme. Også i skoletiden kan barnets plager bringe foreldrene over i kriseberedskap:

- Å leve med et barn med kraftig ADHD innebærer at hver gang telefonen ringer innenfor vanlig kontortid, spretter skuldrene oppunder ørene fordi det sannsynligvis er skolen, og du må legge fra deg alt og kjøre og hente, fordi det skar seg i dag også.  Han glemte nemlig å ta medisinene sine etter frokost, og da fungerer det bare ikke, skriver artikkelforfatteren.

Det er på tide å gi foreldre som lever under svært vanskelige forhold den anerkjennelsen de fortjener, skriver forfatteren:

- For alt du vet, kan det være naboen din det gjelder.

Hele artikkelen kan du lese her.

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om ADHD

ADHD

Mitt liv med ADHD

Jeg er en av de kreativt "gale". Jeg er en kvinne som fikk diagnosen ADHD i en alder av…