Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

"Turbo Tore" er en barnebok om å ha ADHD. Den er skrevet av Magnus Jackson Krogh. Den 11. mai i år kom den nyeste boken hans ut, denne gang en barnebok.

Boken forteller hvordan Tore har det mens han vokser opp i Norge i 2016, helt alene og veldig ensom.Grunnen til at jeg har skrevet denne boken er veldig enkel: det handler om å forstå, og bli forstått, skriver Krogh i en omtale av boken.

Kort sagt handler "Turbo Tore" om en 12 år gammel gutt med mange slags utfordringer. Han synes selv han ser rar ut, og de store guttene mobber han. Han bor på en bitteliten plass i Nord Norge, og har ingen venner. Tore har aldri vært i bursdag, og får aldri være med på klasseturer. Tore er ensom! Men Tore har en energi, en energi ingen andre har. 

 

Hvordan er det å leve med ADHD?

Magnus Jackson Krogh har reist mye rundt i Norge og holdt foredrag / show om ADHD. På ADHD Inspirasjon framgår det at han har hatt hele 170 forestillinger med showet Samtalen. Sentrale spørsmål som han tar opp der er: Hvordan er det å leve med ADHD? Hvordan kan mobbing føles? Hvordan føles det å vokse opp uten forståelse? Hvordan kan jeg få en god hverdag? Hvordan kan jeg være med selv? 

Disse spørsmålene er også gjennomgangstonen i boken "Turbo Tore." Magnus Jackson Krogh forteller:

Boken omhandler temaer som er veldig aktuelle. Mobbing,psykisk helse, diagnoser og ensomhet er viktig å prate med barna våre om. Boken skal være en liten «trøst» for de som ikke klarer å sette ord på sin egen situasjon, eller den kan gjøre at barna våre ikke føler seg så alene.

 

ADHD gir både utfordringer og styrker

Krogh har tidligere skrevet boken boken "ADHD. Min verste fiende og beste venn." Der setter han fokus på at ADHD gir både mange utfordringer, og mange muligheter. Dette er også et bærende element i "Turbo Tore." Selv om Tore har det vanskelig, er det mange lyspunkter. Krogh skriver:

Tore er flink til å snu situasjoner om til noe positivt, og dette blir kanskje også redningen hans i barndommen. 

Det er en aktuell bok med tanke på barna som ikke skjønner hvorfor de voksne reagerer slik de gjør, og som ikke har evnen til å "se seg selv" i ulike situasjoner.

Denne boken er ment som en liten trøst til de barna som føler det slik jeg selv gjorde det for mange år siden, forteller forfatteren, som avslutter:

Boken er også full av humor, for både liten og stor. Og når denne boken blir lest høyt i familien, garanterer jeg latter og tårer!

 

Vil du kjøpe boken?

Du bestiller boken ved å sende SMS «Turbo» til 48008899.

turbo tore adhd

Bilde: ADHD Inspirasjon 

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om ADHD

ADHD

Idun har ADHD

Idun Bakke er 24 år og har ADHD. Er alle med en ADHD-diagnose aggressive, voldsomme og…