Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterIdun Bakke er 24 år og har ADHD. Er alle med en ADHD-diagnose aggressive, voldsomme og urolige? Idun beskriver en annen virkelighet.

Dette skriver nrk.no i en kort omtale av denne videosnutten. Se videoen under:

 

Hun forteller:

Når jeg forteller andre at jeg har ADHD, får jeg til svar at det er ikke mulig. Du klarer jo å sitte stille. Mange tror at vi med ADHD er høyt og lavt, voldelige og aggressive, og at vi ikke klarer å fullføre noe som helst.

Dette er ikke riktig, påpeker Idun.

Jeg kan fort bli sint, men jeg har ikke slått noen. Jeg kan være urolig, men det er mest inni meg. Og det at man ikke fullfører noe... Jeg er snart ferdig med en bachelor. Alt er mulig!

Det er selvfølgelig ikke enkelt å leve med diagnosen ADHD, understreker hun, og det er noen ting man må bruke ekstra krefter og energi på for å få til. 

Mennesker med ADHD er ofte flinke til å gjøre ting de er interessert i, forteller Idun videre. 

Dette skulle hun ønske at flere arbeidsgivere visste.

Avslutningsvis forteller Idun:

Diagnosen ADHD er like kompleks og individuell som det å være et menneske. Men jeg tror at kreative mennesker har eg lite snev av ADHD.

 

Kilde

 


 

Relatert

 

Nyheter om psykisk helse

- I usunne relasjoner er det én som bestemmer hele tiden

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på

Pårørende kjenner sine nærmeste bedre enn noen i helsevesenet noen gang vil gjøre

Med en setning opplevde jeg å bli devaluert og mistenkeliggjort både som mor og som faperson. Jeg ble så satt ut at jeg ikke klarte å verken tenke eller si noe fornuftig.

Ungdommer med angst har det som regel bra hjemme, men strever blant venner og på skolen

Ny forskning tyder på at ungdommer med angstplager som regel har det bra hjemme, men at de strever på skolen og blant venner. Slike funn understreker behovet for en større satsning…

Et samfunn hvor alle måles etter vellykkethet / mislykkethet

Ungdom som vokser opp i dag utsettes for et voldsomt press. Mange forstrekker seg og blir syke. Vi trenger et samfunn som gir plass til sårbarheten, ikke et samfunn som benekter den

Ny studie: Oppsving i søk på selvmord etter

Serien "13 Reasons Why" har både vakt bekymring for smitteeffekt av selvmord - og i tillegg gitt håp om en større bevissthet omkring selvmord som samfunnsproblem. Nå har…