Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Tro på meg: Ha tålmodighet med oss som har ADHD, skriver 14 år gamle Sabine i et innlegg på BT.no.

Bilde: av Green Chameleon på UnsplashMange barn og unge med ADHD kan føle seg dumme pga av at konsentrasjons- og organiseringsvansker gjør det vanskelig å vise hva man er god for.

I et flott leserinnlegg på BT.no tematiserer skoleeleven Sabine denne problemstillingen - og hun forteller hva hun ønsker fra omverdenen for at ikke følelsen av å være dum skal bli styrket. Hun skriver:

Har du noen gang slitt på skolen? Eller kommet for sent på jobb, fordi du mistet telefonen og brukte en time på å finne den igjen? For deg skjer kanskje dette av og til, men for folk med ADHD er det dagligdags. Du mister ting. Du blir distrahert. Du sitter i en hel time før du kommer i gang med oppgaven du har fått.

Hun skriver mer om hvordan skoledagen kan være for en med ADHD. 

Det handler blant om problemer med å komme i gang med oppgaver, å streve med tilleggsvansker som dysleksi, og det å ofte skulle føle seg dum - fordi konsentrasjonsvanskene kan gjøre det problematisk å vise hva man er god for.

Hun avslutter innlegget med en forsiktig oppfordring: 

Kjære deg som ikke har ADHD - ha litt tålmodighet med meg. Tro på meg. Jeg gjør så godt jeg kan, og når du tror på meg, så går det bra. Som regel.

 

Vil du lese hele innlegget?

 

Kilde

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om ADHD