Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

ADHD Norge skriver:

Filmene er laget i 2015 i samarbeid med ADHD Norge og Bravissimo AS. Prosjektet er støttet med midler fra Extrastiftelsen. Filmene skal gi praktiske råd og tips om hvordan og hvorfor tilrettelegge for elever med ADHD. Det er fokus på hva vi vet fungerer og de gode tiltakene vises frem.Eksperten i filmen er Lisbeth Iglum Rønhovde som arbeider i PP-tjenesten i Hobøl, Skiptvet og Spydeberg kommune. Elever i 5.klasse på Hovin skole og 8.klasse på Nannestad ungdomsskole er deltagere i filmen.

 

 1. Hva er ADHD?

  Denne filmen beskriver kort hva ADHD er og hvilke hovedutfordringer elevene kan ha.

 2. Godt jobbet

  Denne filmen forklarer hvorfor man må tilrettelegge for elever med ADHD og hva man vinner ved å fokusere på ros og mestring.

 3. Grave etter gull

  Denne filmen handler om hvordan lærer og assistent kan arbeide godt sammen og hvordan man kan benytte seg av assistenten på funksjonell måte. Hvordan bruke elevenes ressurser i undervisning.

 4. Du er sjefen

  Denne filmen viser i praksis hvordan god klasseledelse og ytre kontroll vil være en hjelp for elevene. Hjelp til organisering og struktur vil være til god nytte.

 5. Hjelpemidler for eleven med ADHD

  Denne filmen viser noen gode hjelpemidler som kan være til hjelp for elever med ADHD.

 6. Friminutt i barneskolen

  Denne filmen viser hvilke utfordringer elever med ADHD på barneskolen kan ha i friminuttet. Sosial omgang med jevnaldrende kan være vanskelig og filmen viser hvordan lærer tar tak i utfordrende situasjoner.

 7. Friminutt i ungdomsskolen

  Denne filmen viser hvilke utfordringer elever med ADHD på ungdomsskolen kan ha i friminuttet. Sosial omgang med jevnaldrende kan være vanskelig og blir gjerne mer kompleks etter økende alder.

 

Kilde:

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om ADHD

ADHD

Mitt liv med ADHD

Jeg er en av de kreativt "gale". Jeg er en kvinne som fikk diagnosen ADHD i en alder av…