Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Hvorfor kan vi ikke senke kravene vi har til oss selv og tilværelsen, når de uansett ikke fører til noe godt? Når det gjør oss frustrerte, angstfylte, spiseforstyrrede og deprimerte? Dette skriver Vilde Stedal Kalvik. Vilde har vært med på å lage en dokumentarfilm om ungdom, prestasjonspress og angst. Her kan du se dokumentarfilmen som heter "Angsten for et helt alminnelig liv".

Se dokumentaren her:Video: Vimeo

 

En overveldende frykt for å ikke lykkes her i livet

Vilde Stedal Kalvik forteller om bakgrunnen for dokumentarfilmen i et innlegg på Abup.no

Det siste året har jeg vært med å lage en film om ungdom og prestasjonsangst, hvor jeg snakker om nettopp disse tingene; hvor skamfullt det er å møte veggen fordi man ikke får drømmejobben, når store deler av verdens befolkning ville jublet for en jobb «i kassa på Rimi». Hvor vondt det er å ha det vondt når alt ligger til rette for at man skal ha det så innmari godt. Hvordan angsten for å feile – for å ikke lykkes – blir til apati og handlingslammelse.

På tross av at dagens norske ungdom har blant de beste levekårene i verden, lever en stor del av oss med en overveldende og lammende frykt for å ikke lykkes her i livet.

 

Hvorfor kan vi ikke senke kravene?

Hun utdyper dette og forteller om det ytre sett vellykkede eller normale livet sitt, med utdanning, karakterer, jobb, venner, orden:

Men det koster meg. Alt jeg har. Hver eneste dag. Hver kveld legger jeg meg fullstendig utmattet – selv om dagen objektivt sett har gått smertefritt. Og jeg gruer meg til å stå opp neste morgen for å ta fatt på en ny dag fylt av usynlige utfordringer

Hvorfor kan vi ikke senke kravene vi har til oss selv og tilværelsen, når de uansett ikke fører til noe godt? Når det gjør oss frustrerte, angstfylte, spiseforstyrrede og deprimerte?

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om angst