Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Landslagsspiller Caroline Graham Hansen (21) avslører at hun strevde med angst, depresjoner og svinnende motivasjon etter skaden i år. Venner og familie ble redningen.

Bilde: By G.Garitan (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia CommonsDette skriver nrk.no. De skriver at 21-åringen er et av norgeshistoriens største fotballtalenter, men at hun har vært mye ute med skader. Nrk.no viser til et blogginnlegg som hun har skrevet om angsten. Hun skriver:

Angsten ble det verste. Den lager et stort, mørkt hull inni magen og suger all kraft og glede ut av deg. Det gjør vondt. Veldig vondt. Hvordan skal jeg liksom fortsette?

Hun forteller spesielt om opplevelsene etter en skadeperiode i Tyskland:

Jeg har aldri hatt det så vondt før. Jeg var så fryktelig langt nede. Jeg var alene på et sted uten venner og familie. Jeg var skadet. Jeg så på de andre spille, trene, forberede seg. Jeg så alt jeg ikke fikk.

Det begynte å bygge seg opp tanker av skuffelsen. Sinne. Frustrasjon. Skyldfølelse. Det var min skyld at jeg ble skadet. Jeg orket ikke mer. Depresjon og angst bygde seg opp. Livet og fotballen var ikke så gøy mer. Det beste perioden i min karriere, ble til min verste

I artikkelen fortelles det også om at Caroline Graham Hansen fikk det bedre, mye på grunn av støtte fra venner og familie. Hun forteller at angsten etter hvert ble mindre dominerende.

Man finner ut at det egentlig ikke er så farlig å ha sånne tanker, sier hun.

 

Kilde

Angsten lager et stort, mørkt hull inni magen. Nrk.no

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om angst