Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Omtrent halvparten av den norske befolkning får en psykisk lidelse eller plage i løpet av livet. Tina er en av dem.

Dette skriver byavisa.no.  

Vil bryte tabuer knyttet til psykiske problemer

I en artikkel denne uken forteller byavisa om Tina Knarbakk (32) fra Trondheim som sliter med angst. Hun har generell angst, agorafobi og ADHD. Om årsakene til hvorfor hun er så plaget med angst forklarer Tina dette:

– Jeg tror det er en blanding av alt, men det har vært slik helt siden jeg var liten. Jeg gir en tøff oppvekst og kanskje manglende oppfølging fra skolesystemet litt av skylden for det, sier hun.

Tina mener at det tabubelagt å snakke om angst, litt nedverdigende. Hun ønsker å sette et ansikt på problemene, fordi hun vet at det er mange som sliter med det samme.

 

Ønsker å komme videre

Tina forteller til avisen at hun for tiden er særlig plaget med telefonangst; angst for å snakke i telefonen, og da særlig hvis det ringer uten at hun er forberedt på det. Da blir det fort til at hun ikke tar telefonen - og etterpå føler seg stresset over nettopp dette: at hun lot være å ta telefonen.

- Folk jeg ikke kjenner godt, tror jeg overser dem, sier hun.

I byavisen fokuseres det også på at det finnes gode behandlingsmetoder for å komme ut av spesifikke fobier, f.eks som den Tina opplever i forhold til angst. 

- Men det er ikke så lett å ta opp telefonen og ringe noen. Men det er ingen tvil om at jeg må lære meg å leve livet slik det er, og dermed kan kognitiv terapi være det eneste som hjelper. Det nytter ikke å bare prate om fortiden som har gjort meg til den nevrotikeren jeg er, sier hun til byavisen.

 

Hjelptilbud for angst

Det finnes mange aktuelle hjelpetilbud for deg som sliter med angst.

Byavisa avslutter:

- Sliter du med angst? Ring Angstringen på telefon 22 22 35 30. Telefonen er åpen hverdager klokken 10.00 – 13.00. Du kan også sende en e-post eller et anonymt brev. Se hjemmesiden for mer info: www.angstringen.no.

 

Kilde:

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om angst