Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Det er utrolig vanskelig for utenforstående å forstå angsten, og det kan jeg forstå. Det høres utrolig dumt ut, og man virker kanskje utrolig feig. Men det er så ille for dem som sitter med denne angsten inne i seg.Dette skriver Cathrine Flåtten i et blogginnlegg som er blitt delt via Romerikes Blad idag. Hun skriver også:

Jeg ble som 14 åring slått ned av tre «venninner», og tiden etter sleit jeg utrolig mye med min mentale helse. Jeg fikk posttraumatisk stressyndrom, kombinert med sosial angst.

I blogginnlegget forklarer hun hvordan de psykiske reaksjonene skulle prege hverdagen.

Hverdagen som ungdom ble enda tøffere, og hver dag ble en kamp for å være normal, og som de andre på skolen. Jeg har alltid vært en fighter, men sosial angst er ikke noe man kan legge under en stein og som dukker opp fra tid til annen. Den er der, hele tiden, og angsten kjennes på hele kroppen.

Hun forklarer hvordan angsten kan være svært vanskelig for andre mennesker å forstå.

Det som kan virke som «piece of cake» for deg, er en ren indre kamp og en svært stressende situasjon for et menneske med sosial angst.

I innlegget forteller Cathrine også om den betydningsfulle hjelpen fra psykolog for å overvinne angsten og vinne hverdagen tilbake. Hennes oppfordring til andre i samme situasjon er:

Ikke vær redd for å ta imot hjelp, det kan være den eneste tingen som redder deg, gjør deg frisk. Er du mottakelig, vil det hjelpe!

 

Kilde

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om angst