Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Eksponering for angst er ubehagelig, men det kan være et nødvendig steg på veien for å bli friere fra angsten. Det er noe av det som Tor Arne Viddal forteller i sin podserie om livet med angst - og veien ut av angsten.

Bilde: Skjermdump fra pod-serienSerien er hentet fra Nordpodden, og dette er tredje episode med Tor Arne Viddal. De to forrige kan du se her.

Han innleder denne tredje videoen på følgende måte:

Det beste fra innleggelsen i fjor var at jeg hadde en psykolog som - i steden for å kun jobbe kognitivt - lot meg kjenne på angstreguleringen i kroppen.

Du tar angsten enda høyere; så flater den ut, og lander. Den er den erfaringen jeg snakker om nå. Om å oppsøke en angstfull situasjon... det går bra, hvis du blir der.

 

Å oppsøke en angstvekkende situasjon

Temaet kan høre skremmende ut for en person som sliter med angst. Å skulle utsette seg for en situasjon som er angstvekkende er jo noe man gjerne bruker mye tid og krefter på å unngå - ikke på å oppsøke. 

Samtidig er eksponeringen noe av det mest sentrale i vellykket angstbehandling. 

 

Angsten for angsten

- Helvetesuka, kaller Tor Arne det i denne videoen, når han ser tilbake på hva som skjedde da han for alvor skulle gjennom nettopp eksponering for angst.

Tor Arne Viddal forteller til hjelptilhjelp.no om videoen:

Når angsten for angsten er større enn troen og lysten på et bedre liv er det viktig å ha noen rundt seg som kaller en spade for en spade. Det er også viktig å ikke falle i sin egen offerrollen.

Min helvetesuke bygger på hva jeg har lest meg opp om B4DT. Komprimert eksponeringsterapi. Ba om henvisning og ble avslått. Da måtte jeg nesten lage en egen liten helvetesuke.

 

Her kan du se hele videoen

https://www.facebook.com/watch/?v=332489244663068

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om angst

Angst og angstplager

Maria (15). Livet med angst

Maria (15) har slitt lenge med angst. På God Morgen Norge fortalte hun sin historie om…