Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

NRKs radioprogramleder Christine Danckes innlegg om angst rører på Facebook. I innlegget skriver hun skriver hun om angstanfallet som snudde hverdagen hennes på hodet.

Dette kommer fram i en artikkel på Dagbladet.no. I innlegget skriver Christine Dancke om at hun siden februar i år har vært rammet av angstanfall. Hun beskriver disse anfallene som en "bølge":Bølgen som kommer i en sånn fart at jeg ikke klarer å komme meg unna, som skyller over meg med en totalt overtakende kraft jeg aldri tidligere har kjent maken til, som gjør at jeg føler at jeg drukner fullstendig. Det blir vanskelig å puste, vanskelig å se og høre, vanskelig å vite hvem man er og aller verst, vanskelig å leve.

Innlegget har fått stor oppmerksomhet på Facebook, og psykolog Peder Kjøs - kjent fra "Jeg mot meg" - har omtalt innlegget på følgende måte:

Grunnen til at det engasjerer, er at noen som ser ut til å få det til, viser frem en litt mer kompleks virkelighet: Også de som virker som de har alt på stell, kan slite og ha det fælt. Det er på en måte godt å se.

Det er viktig å få frem at angst er vanlig og noe mange har. Selv om det er blitt vanligere å snakke om, er det fortsatt mange som føler seg alene med problemene.

 

Kilder

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om angst

Angst og angstplager

Maria (15). Livet med angst

Maria (15) har slitt lenge med angst. På God Morgen Norge fortalte hun sin historie om…