Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterOgså terapeuter kan få panikkanfall. Her leser du om en psykolog som forteller om nettopp et slikt selvopplevd panikkanfall.

Denne saken er opprinnelig publisert på nettsiden psykologikurs.no, og er gjengitt på hjelptilhjelp.no med tillatelse. Det er psykolog Trine Elverum som forteller:

Dette er en beskrivelse av et panikkanfall jeg fikk 29/2-16. Da var det 12 år siden jeg hadde mitt forrige store panikkanfall, som resulterte i at jeg ble innlagt på sykehuset i Vestfold, fordi både jeg og mottakende helsepersonell på akuttmottaket trodde jeg hadde et hjerteinfarkt.

 

Opplevdes som noe alvorlig galt, men var helt ufarlig

Hun understreker at det er viktig å huske at et panikkanfall ikke arter seg likt i alle.

Det er også viktig å huske at jeg dro til sykehuset den første gangen fordi jeg var sikker på at det var et hjerteinfarkt.

Det at jeg hadde opplevd dette én gang tidligere, gjorde det lettere å avgjøre at jeg ikke skulle iverksette tiltak før jeg hadde ventet de 5-10 min et panikkanfall vanligvis varer.

 

Viser hvor sterkt et panikkanfall kan oppleves

Hun forteller videre:

I videoen bruker jeg ord som «hjertekrampe» og «hjerteinfarkt». De ordene er basert på hva disse brystsmertene oppleves som, av meg, i den situasjonen jeg befinner meg. De er ikke medisinske betegnelser på det som faktisk skjer i kroppen min. Den opplevelsen jag hadde i går er heller ikke typisk for kvinnelige hjerteinfarkt, allikevel var det den tanken som slo meg da smertene kom så brått og hardt.

Hun understreker også at du ikke skal vente med å oppsøke lege, dersom du tror du trenger medisinsk assistanse!

Videoen er ment som informasjon som skal belyse hvor fysisk sterke panikkanfall kan være, til tross for at de er helt ufarlige. 

 

  1. Visste du at...

    På psykologikurs.no kan du melde deg på selvhjelpskurs for å lære å mestre psykiske helseutfordringer

    Les mer her... 

 


 

Relatert

 

Nyheter om psykisk helse

- I usunne relasjoner er det én som bestemmer hele tiden

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på

Pårørende kjenner sine nærmeste bedre enn noen i helsevesenet noen gang vil gjøre

Med en setning opplevde jeg å bli devaluert og mistenkeliggjort både som mor og som faperson. Jeg ble så satt ut at jeg ikke klarte å verken tenke eller si noe fornuftig.

Ungdommer med angst har det som regel bra hjemme, men strever blant venner og på skolen

Ny forskning tyder på at ungdommer med angstplager som regel har det bra hjemme, men at de strever på skolen og blant venner. Slike funn understreker behovet for en større satsning…

Et samfunn hvor alle måles etter vellykkethet / mislykkethet

Ungdom som vokser opp i dag utsettes for et voldsomt press. Mange forstrekker seg og blir syke. Vi trenger et samfunn som gir plass til sårbarheten, ikke et samfunn som benekter den

Ny studie: Oppsving i søk på selvmord etter

Serien "13 Reasons Why" har både vakt bekymring for smitteeffekt av selvmord - og i tillegg gitt håp om en større bevissthet omkring selvmord som samfunnsproblem. Nå har…