hjelptilhjelp banner

– Ut fra dette anbefaler vi at man bare bruker medisiner hvis barnet har veldig alvorlige symptomer, og familien ikke kan inngå i behandlingen, sier forsker.

Bilde: av Annie Spratt på UnsplashDette skriver forskning.no i en nyhetssak på sine nettsider. 

De skriver videre:

Den hittil største studien av kognitiv atferdsterapi til barn med tvangslidelsen OCD viser at 90 prosent av barna får det markant bedre i løpet av tre år.

Medisiner virker ikke bedre eller raskere enn terapi, konkluderer forskerne.

Nærmere bestemt viser de til en studie hvor forskerne fulgte 269 barn i alderen 7 til 17 år i tre år. Alle barna hadde tvangslidelse (OCD). Barna fikk kognitiv atferdsterapi over en periode på 14 uker. Forskning.no skriver:

73 prosent av barna ble så mye bedre at de ikke lenger oppfylte kriteriene for diagnosen OCD. Halvparten ble kvitt symptomene helt.

Studien konkluderer på følgende måte:

– Denne studien viser at man ikke skal gi opp hvis behandlingen ikke hjelper med det samme. De som ikke blir bedre, kan få hjelp av mer terapi, sier Per Hove Thomsen, professor ved Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet og overlege i barne- og ungdomspsykiatrien på Skejby sykehus i Danmark.

Han har vært med på å gjennomføre den nye studien, som er publisert i tidsskriftet Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry.

 

Kilde

Les mer om angst

Angst

Den utmattende angsten

Det er helt utrolig hvor mye energi man bruker på veldig enkle ting når man har angst.…