facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om angst

Siste portretter om angst - Siste portretter om psykisk helse

NRKs radioprogramleder Christine Danckes innlegg om angst rører på Facebook. I innlegget skriver hun skriver hun om angstanfallet som snudde hverdagen hennes på hodet.

Dette kommer fram i en artikkel på Dagbladet.no. I innlegget skriver Christine Dancke om at hun siden februar i år har vært rammet av angstanfall. Hun beskriver disse anfallene som en "bølge":


Bølgen som kommer i en sånn fart at jeg ikke klarer å komme meg unna, som skyller over meg med en totalt overtakende kraft jeg aldri tidligere har kjent maken til, som gjør at jeg føler at jeg drukner fullstendig. Det blir vanskelig å puste, vanskelig å se og høre, vanskelig å vite hvem man er og aller verst, vanskelig å leve.

Innlegget har fått stor oppmerksomhet på Facebook, og psykolog Peder Kjøs - kjent fra "Jeg mot meg" - har omtalt innlegget på følgende måte:

Grunnen til at det engasjerer, er at noen som ser ut til å få det til, viser frem en litt mer kompleks virkelighet: Også de som virker som de har alt på stell, kan slite og ha det fælt. Det er på en måte godt å se.

Det er viktig å få frem at angst er vanlig og noe mange har. Selv om det er blitt vanligere å snakke om, er det fortsatt mange som føler seg alene med problemene. 

Kilder

Les mer om angst

Espen: Den slitsommme kampen imot tvangstankene

I første episode av dokumentarserien Sinnsykt som går på NRK Nett-tv fikk vi møte Espen som har OCD - eller på norsk: tvangslidelse. Vi får på nært hold se hvordan tvangen styrer livet, og hans kamp for å mestre hverdagen.
Angst

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13396 abonnenter