hjelptilhjelp banner

Han finner feil i enorme datamengder, som selv ikke programvare klarer å identifisere. Dette skriver Aftenposten.no i et flott portrettintervju med Torbjørn.

Aftenposten.no skriver videre:Når Torbjørn Smidt ser tilbake på barndommen, ser han i ettertid noen mønstre han nå kan forklare. Han var så lite sosial at foreldrene måtte nærmest dytte ham til kontakt med jevnaldrende. I dataspillverdenen, derimot, var det lettere å være. Der var spillereglene avgrenset, lettere å forstå.

Torbjørn fikk store problemer på studiene i informatikk, og det var også da han fikk diagnosen Asperger syndrom. Aftenposten.no skriver:

Det var først under studietiden, i løpet av en bachelorgrad i informatikk, at han fikk diagnosen Aspergers syndrom. Han hadde vanskelig for å konsentrere seg, var skolelei og følte at han ikke passet inn i utdanningsopplegget. Da diagnosen var et faktum, falt en del brikker på plass, og han har etter dette fått hjelp til å matche sine egenskaper med passende arbeidsoppgaver.

Idag har Torbjørn funnet den helt riktige jobben, og det skjedde med hjelp fra Unicus - bedriften som bare ansetter personer med Asperger syndrom. Han jobber nå i Nordea. Aftenposten.no skriver:

Her går han gjennom store datamengder for å teste applikasjoner og dataprogram og finner ifølge Nordea feil selv ikke programvare klarer å identifisere.

Hva jeg liker aller best? Det er å finne sære feil og se hva som forårsaker dem, forteller Torbjørn.

 

Kilde

Les mer om autisme

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13396 abonnenter