facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om autisme

Siste portretter om autisme - Siste portretter om psykisk helse

Han finner feil i enorme datamengder, som selv ikke programvare klarer å identifisere. Dette skriver Aftenposten.no i et flott portrettintervju med Torbjørn.

Aftenposten.no skriver videre:


Når Torbjørn Smidt ser tilbake på barndommen, ser han i ettertid noen mønstre han nå kan forklare. Han var så lite sosial at foreldrene måtte nærmest dytte ham til kontakt med jevnaldrende. I dataspillverdenen, derimot, var det lettere å være. Der var spillereglene avgrenset, lettere å forstå.

Torbjørn fikk store problemer på studiene i informatikk, og det var også da han fikk diagnosen Asperger syndrom. Aftenposten.no skriver:

Det var først under studietiden, i løpet av en bachelorgrad i informatikk, at han fikk diagnosen Aspergers syndrom. Han hadde vanskelig for å konsentrere seg, var skolelei og følte at han ikke passet inn i utdanningsopplegget. Da diagnosen var et faktum, falt en del brikker på plass, og han har etter dette fått hjelp til å matche sine egenskaper med passende arbeidsoppgaver.

Idag har Torbjørn funnet den helt riktige jobben, og det skjedde med hjelp fra Unicus - bedriften som bare ansetter personer med Asperger syndrom. Han jobber nå i Nordea. Aftenposten.no skriver:Her går han gjennom store datamengder for å teste applikasjoner og dataprogram og finner ifølge Nordea feil selv ikke programvare klarer å identifisere.

Hva jeg liker aller best? Det er å finne sære feil og se hva som forårsaker dem, forteller Torbjørn.

 

KildeLes mer om autisme

Synspunkt: - Jeg er autist – Ikke en "person med autisme"

Mange som har lite kjennskap til autisme samt pårørende (spesielt foreldre) har en tendens til å mislike at folk refererer til autister som nettopp «autist» og foretrekker ofte heller at «person med autisme» benyttes. Selv foretrekker jeg å si at jeg er en…
Autisme

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13396 abonnenter