Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Han finner feil i enorme datamengder, som selv ikke programvare klarer å identifisere. Dette skriver Aftenposten.no i et flott portrettintervju med Torbjørn.

Aftenposten.no skriver videre:Når Torbjørn Smidt ser tilbake på barndommen, ser han i ettertid noen mønstre han nå kan forklare. Han var så lite sosial at foreldrene måtte nærmest dytte ham til kontakt med jevnaldrende. I dataspillverdenen, derimot, var det lettere å være. Der var spillereglene avgrenset, lettere å forstå.

Torbjørn fikk store problemer på studiene i informatikk, og det var også da han fikk diagnosen Asperger syndrom. Aftenposten.no skriver:

Det var først under studietiden, i løpet av en bachelorgrad i informatikk, at han fikk diagnosen Aspergers syndrom. Han hadde vanskelig for å konsentrere seg, var skolelei og følte at han ikke passet inn i utdanningsopplegget. Da diagnosen var et faktum, falt en del brikker på plass, og han har etter dette fått hjelp til å matche sine egenskaper med passende arbeidsoppgaver.

Idag har Torbjørn funnet den helt riktige jobben, og det skjedde med hjelp fra Unicus - bedriften som bare ansetter personer med Asperger syndrom. Han jobber nå i Nordea. Aftenposten.no skriver:

Her går han gjennom store datamengder for å teste applikasjoner og dataprogram og finner ifølge Nordea feil selv ikke programvare klarer å identifisere.

Hva jeg liker aller best? Det er å finne sære feil og se hva som forårsaker dem, forteller Torbjørn.

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om autisme