Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Han var tre og et halvt år da alt var borte, forteller mamma Benedikte Løvli. Hun etterlyser et tilbud om hjelp til å bearbeide sorgen for foreldre som opplever en slik krise.

Bilde: av Michał Parzuchowski på UnsplashDette skriver ABC Nyheter.

 

Tilbakegang i utviklingen

De skriver videre:

– Ervin var nærmere tre år da det skjedde. Utredningen begynte halvannen måned før 3-årsdagen. Men hvilken dato hjernen hans begynte å endre seg, er det ingen som vet, sier Benedikte Løvli til ABC Nyheter.

I dokumentarfilmen «Ervin», som hadde premiere under festivalen Oslo Pix forrige uke, møter vi Ervin og mamma Benedikte og pappa Thomas Bertelsen.

Vi får høre hvordan Benedikte oppdaget at Ervin ikke lekte med andre barn i barnehagen. Da hun spurte de ansatte, bekreftet de dette. I tillegg fortalte de at han hadde gått tilbake i utviklingen.

Ervin utviklet en form for autisme. I saken på ABC Nyheter får vi et nærmere innblikk i hva som skjedde, og hvordan hans familie opplevde Ervins utvikling. 

 

Et realistisk innblikk i livet med autisme i familien

ABC Nyheter spør hans mor hva hun håper at andre vil få ut av å se filmen. Hun svarer:

– Filmen kan vise andre pårørende at de ikke er alene. Og den kan vise at Ervin er en motvekt til stereotypien om at alle autister har fantastiske evner. Veldig mange med autisme har kjempestore utfordringer. Det er bortgjemt, svarer Benedikte og fortsetter:

– Mange voksne tror at de med autisme er som «Rain Man», men Ervin er ikke sånn.

 

Mange ønsker å se filmen

De skriver også: 

«Ervin» ble vist to ganger under filmfestivalen Oslo Pix. Nå har Gaia Film, som har produsert filmen, fått henvendelser fra hele landet fra folk som lurer på når de kan se filmen der de bor.

Foreløpig er det dessverre lite informasjon å få om konkrete visninger av filmen i tiden som kommer, men produsent Therese Naustdal forteller til ABC Nyheter: 

Enn så lenge håper vi på en festivalturne nå til høsten. Det er litt sånn med dokumentarer, at det vet vi ikke før det skjer. Og så planlegger vi å ha spesialvisninger rundt om i landet. Det samme gjelder også TV-visninger, men ingen ting er konkret enda.

Vil du vite mer?

For å holde deg oppdatert omkring nyheter om filmen "Ervin", så kan du følge Gaia Film sin Facebookside.

Her kan du se trailer til filmen "Ervin".

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om autisme