Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

MR-scanning av babyer kan gjøre det mulig å avdekke autismespekterlidelser allerede ved seks-månedersalderen, antyder en ny undersøkelse fra USA.Dette skriver Psyknytt.no. De skriver videre:

I dag gis en autisme-diagnose som regel når barnet er rundt fire år gammelt. Ved fire-årsalderen er størrelsen og formen på hjernen allerede noe annerledes hos denne gruppen barn, sammenlignet med barn som ikke har en diagnose på autismespekterlidelser. De amerikanske forskerne ønsket å undersøke om denne utviklingen i hjernen kunne spores tidligere.

Tidligere forskning har vist at det å ha søsken med en diagnose på autismespekterlidelser øker sjansen for å utvikle autisme betydelig. 

Ved å plukke ut barn som hadde søsken med autisme fikk dermed forskerne studert hjernen til mange barn som senere viste seg å få en autismediagnose. 

Forskerne fant gjennom hjerneskanningsmetoder blant annet at hos barna som fikk en diagnose på autismespekterlidelser senere, vokste hjernen fortere, sammenlignet med gruppen uten autismediagnose.

Konklusjonen fra studiet et ifølge Psyknytt.no:

Unormal sirkulasjon av cerebrospinalvæske hos babyer kan spille en rolle i utviklingen av autisme. Vi tror at funnene våre er spennende og bør registreres, men vi er også klar over at studien har mange begrensninger, så som at antall deltakere i studien er veldig lavt. Vi ønsker alle forsøk på å gjennomføre undersøkelsen på nytt velkommen, konkluderer forfatterne.

 

Kilde:

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om autisme

Bilde: mamma.no
Autisme / Asperger

En ganske alminnelig gutt

Ingen kan se at Benjamin har en annen oppskrift på livet enn andre barn. Åtteåringen har…
Autisme / Asperger

- Det er stor ensomhet

Aldri har Olaug Nilssen følt seg mer hjelpeløs enn da sønnen Daniel begynte å forsvinne…