Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Han fikk diagnosen Asperger syndrom som 59-åring. Siden den tid har han skrevet tre bøker om temaet, har vært med i utviklingen av et rykende ferskt e-kurs, og han holder også foredrag om emnet på bestilling.Mannen det er snakk om er Gustav Koi. Han har egen nettside som (foruten å fortelle om Asperger syndrom) er dedikert til blant annet buktaling.

 

Forfatter av bøker om Asperger

Hans forfatterskap omfatter så langt tre bøker, som alle omhandler Asperger syndrom, men med ulike innfallsvinkler til temaet.

Den første fikk tittelen "Hjelp - veien mot Asperger syndrom" (2010), den andre heter "Jakten på sannheten om Asperger syndrom" (2012), og den tredje "Asperger landskap" (2015). Gustav Koi omtaler bøkene sine på hjemmesiden.

Han forteller til hjelptilhjelp.no:

Den første boken begynte jeg på rett etter at jeg fikk diagnosen Asperger syndrom i 2009, etter to en halv måneder med en omfattende utredning. Da var jeg 59 år. Det er stort sett en selvbiografi, med refleksjoner om diagnosen.

 

Deler av egne erfaringer

Forfatteren forteller om de øvrige to bøkene som han har skrevet:

Den andre boken er mer en fagbok, der jeg har kontaktet en del fagfolk og eksperter på området, samt mine erfaringer, refleksjoner og tanker med konklusjoner etter hvert kapittel.

Den tredje boken sikter mer til ungdommer med diagnosen. Mødre deler sine erfaringer og observasjoner om sine barn, samt mine egne tanker i tillegg.

Mens de to første bøkene utgis av SPISS forlag, har har utgitt den siste selv på eget forlag. Dessverre er den utsolgt, forteller han. Men han opplyser også om at bøkene blant annet er å oppdrive på enkelte biblioteker. 

 

jakten pa sannheten asperger

Holder foredrag om Asperger

Gustav Koi holder foredrag på bestilling om Asperger syndrom. Han skriver om dette:

I dette foredraget deler jeg mange tanker om diagnosen Asperger syndrom. Det er informasjon som jeg har skaffet meg gjennom fagpersoner og fagmiljøer som kjenner godt til diagnosen.

Ønsker du å bestille et foredrag?

Bilde: SPISS Forlag

 

Utdrag fra foredrag med Gustav Koi

 

Helt nytt e-læringskurs om autismespekter-forstyrrelse

Noe av det siste som Gustav Koi har vært engasjert i er et 8 timers e-kurs om Autismespekterforstyrrelse (ASF). Dette er et kurs som helt nylig ble lansert på Helsekompetanse sine nettsider, hvor kurset er fritt tilgjengelige og helt gratis. Koi har vært invitert som brukerkonsulent og har vært til stede under utvikling av kurset.

Kurset er nok først og fremst rettet til personale som jobber med mennesker med vanlig autisme, men alle kan ha nytte av det, forteller han til hjelptilhjelp.no.

Vil du ta dette e-læringskurset? Her finner du e-kurset

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om autisme

Bilde: mamma.no
Autisme / Asperger

En ganske alminnelig gutt

Ingen kan se at Benjamin har en annen oppskrift på livet enn andre barn. Åtteåringen har…