Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Et stoff som finnes naturlig i brokkoli lindrer symptomer på autisme. Forskere håper at dette funnet kan bli starten på å utvikle en medisin som kan brukes ved autisme.

Dette skriver SVT.se. 

Sulforafan - et stoff i brokkoli - kan redusere autismesymptomer

Side2.no skriver om samme sak at forskere ved MassGeneral Hospital for Children og Johns Hopkins University School of Medicine har studert effekten av sulforafan, et antioksidant som blant annet finnes i brokkoli, hos 40 barn og unge med autisme.

- Studien viste en signifikant forbedring av en rekke symptomer hos dem som fikk daglige doser av sulforafan sammenlignet med dem som fikk placebo. Dette inkluderte en bedring i sosial interaksjon, hyperaktivitet og verbal kommunikasjon, samt at repeterende og rituell oppførsel minsket, ifølge SVT.

Det viste seg at symptomene som hadde vært i bedring kom tilbake etter at behandlingen ble avsluttet.

 

Ingen mirakelkur, men et steg i retning av behandling

- Vi tror at dette kan være et steg i riktig retning for den første behandlingsformen som kan forbedre symptomene ved autisme, sier farmasøyt Paul Ralalay, en av forskerne bak studien som presenteres i Proceedings of the National Academy of Sciences.

Hvorfor sulorafan har en effekt ved autisme vet ikke forskerne ennå, men de tror at antioksidanten påvirker kroppens celler.

 – Vi har langt ifra seiret over autisme, men dette gir viktig kunnskap om hva som kan tenkes å fungere, sier forskeren Andrew Zimmerman ifølge SVT.

 

Kilder:

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om autisme

Autisme og Aspergers syndrom

Klar og sterk tale

Hjerteåpnende vakkert og uendelig sårt om å være forelder til et barn som er annerledes.…