Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Synestesi - ekstra koblinger av sanser i hjernen, kan forklare hvorfor autister reagerer sterkt på for eksempel lyder og berøring.Dette skriver Aftenposten.no i en artikkel som omhandler sanseapparatet hos mennesker med autisme. Artikkelen er skrevet av Elizabeth Norton fra Science Now og er trykket i Aftenposten.no.

Det skrives at over 90 prosent av personer med autisme opplever at lyder som høyere, farger som sterkere og at berøring kan være et forstyrrende overtramp. I tillegg 

Grunnen kan være, ifølge en ny undersøkelse, at mange autister også har synestesi, en tilstand av sammenvevde fornemmelser, der én sans stimulerer en annen.

Synestesi innebærer at man opplever sanseinntrykk på en markant annerledes måte enn andre menneskesr, f.eks ved at man kan se lyden av en symfoni som en bunt av bølgende linjer, for eksempel, eller en svart bokstav «A» som lysende rød, ifølge Aftenposten.no.    

Nyere forskning demonstrerer at sannsynligheten var nesten tre ganger så høy for at folk med autisme hadde en type synestesi, skriver forskerne på nettstedet Molecular Autism ifølge Aftenposten.no.  

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om autisme