facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om autisme

Siste nyheter om autisme - Siste nyheter om psykisk helse


Synestesi - ekstra koblinger av sanser i hjernen, kan forklare hvorfor autister reagerer sterkt på for eksempel lyder og berøring.

Dette skriver Aftenposten.no i en artikkel som omhandler sanseapparatet hos mennesker med autisme. Artikkelen er skrevet av Elizabeth Norton fra Science Now og er trykket i Aftenposten.no.Det skrives at over 90 prosent av personer med autisme opplever at lyder som høyere, farger som sterkere og at berøring kan være et forstyrrende overtramp. I tillegg 

Grunnen kan være, ifølge en ny undersøkelse, at mange autister også har synestesi, en tilstand av sammenvevde fornemmelser, der én sans stimulerer en annen.

Synestesi innebærer at man opplever sanseinntrykk på en markant annerledes måte enn andre menneskesr, f.eks ved at man kan se lyden av en symfoni som en bunt av bølgende linjer, for eksempel, eller en svart bokstav «A» som lysende rød, ifølge Aftenposten.no.    

Nyere forskning demonstrerer at sannsynligheten var nesten tre ganger så høy for at folk med autisme hadde en type synestesi, skriver forskerne på nettstedet Molecular Autism ifølge Aftenposten.no.  

Skrevet av

ove heradstveitOve Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi
Facebook - Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Annonse

Les mer om autisme

Bruk video som støtte i sosial ferdighetstrening ved autisme

Barn og unge med autismespekterforstyrrelser kan ha god effekt av opplæring som tar i bruk videoer som modellerer sosiale ferdigheter. Nå har Habiliteringsavdelingen for barn og unge ved Helse Fonna laget nye, norske videoer som foreldre, lærere,…
Autisme

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter