Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Forskere som har studerer jenter med spiseforstyrrelsen anoreksi har funnet at de har mange fellestrekk med mennesker med autisme.Dette skriver forskning.no.

 

Oftere autistiske trekk

De skriver videre:

En studie gjort av Simon Baron-Cohen, en av verdens ledende autismeeksperter, viser at sammenlignet med typiske jenter, så har de med anoreksi et over gjennomsnittlig antall autistiske trekk, skriver Reuters.

Undersøkelsen viste også at jentene med anoreksi har en over gjennomsnittlig interesse for struktur og orden, og under gjennomsnittlige resultater når det gjelder empati.

Det er symptomer, men mindre fremtredende, som de vi finner hos mennesker med autisme – noe som betyr at de to forstyrrelsene kan ha felles underliggende trekk, forteller Baron-Cohen.

 

- Autisme blir ofte oversett hos jenter 

Han forteller videre ifølge Reuters:

Denne nye forskningen indikerer at sinnet til en person med anoreksi deler mange trekk med sinnet til en person med autisme. Ved begge tilstandene er det en sterk interesse i system og struktur. Jenter med anoreksi er opphengt i et system som omhandler kroppsvekt, form og matinntak.

Fellestrekk mellom anoreksi og autisme som nevnes er rigiditet i tanker og atferd, en tendens til å være selvfokusert og en fascinasjon for detaljer.

Begge deler også lignende forskjeller i struktur og funksjon av hjerneregioner som er knyttet til sosial oppfattelse.

Ifølge Bonnie Auyeung, som har arbeidet med Baron-Cohen på forskningsprosjektet, er det grunn til å tro at mange jenter med autisme blir oversett eller feildiagnostisert fordi legene ser dem først med anoreksi.

 

Tips til behandling ved spiseforstyrrelse

Tony Jaffa, som var den som ledet undersøkelsen ilag med Baron-Cohen, forteller at anerkjennelsen av noen pasienter med anoreksi også ha autistiske trekk, kan være viktig i forhold til å gi nye måter å behandle spiseforstyrrelsen på.

Det kan hjelpe å avlede deres interesser fra kroppsvekt og mat til et annet men like systematisk emne, sier han.

Og han legger til:

Anerkjennelsen av at mange pasienter med anoreksi også kan trenge hjelp med sosiale ferdigheter og kommunikasjon, og å tilpasse seg forandringer, kan også gi nye behandlingsmåter.

 

Kilde

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om autisme

Autisme og Aspergers syndrom

Klar og sterk tale

Hjerteåpnende vakkert og uendelig sårt om å være forelder til et barn som er annerledes.…