hjelptilhjelp banner

"For the love of dogs" er prisvinnende dokumentarfilm på 16 minutter som gir et innblikk i livet til en gutt med Asperger syndrom, og hvordan hans interesse for hunder blir en viktig kilde til sosial mestring. Et flott innblikk for alle som ønsker å forstå mennesker med autisme.

Filmen er regissert av Tim O’Donnell, og har blant annet vunnet publikumsprisen på Independent Film Festival Boston.Her kan du se hele dokumentaren:

 

AEON.co omtaler filmen på følgende måte:

For enhver som er kjent med Aspergers syndrom, vil 11-åringen Cory sine symptomer neppe komme som noen overraskelse: autismespekterforstyrrelsen gjør at han ofte er ute av stand til å lese sosiale og nonverbale signaler, og at han er helt oppslukt i sine egne interesser.

Han er utvilsomt intelligent, men likevel svært annerledes fra sine jevnalderende. Han opplever mobbing og lengter etter å bli akseptert for den han er på skolen.

Foreldrene håper at hans omfattende, leksikonaktige kunnskaper om hunder og spesielt familiens planlagte biltur til National Dog Show i Philadelphia, kan hjelpe Cory til å etablere kontakt med andre mennesker.

Autism Speaks forteller:

Om du ser etter en film som vil få deg til å gråte, smile, og aller mest til å bli inspirert - så må du se denne!

Kilde