Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Jeg ble reddet av kjærlighet, terapi og medisin.

Dette forteller Solveig (44) til KK.no. De skriver videre:Solveig ble alvorlig syk første gang da hun stod på scenen. Midt i et teaterstykke tok hun plutselig hovedrollen og begynte å spille ut noe helt annet enn det som var hennes replikker. Hun var knapt tjue og hadde sin første psykose.

Hun ble geleidet ned fra scenen, kjørt til legevakten og lagt inn for første gang. Den skulle være den første av 14 innleggelser. 

Hun forteller om en annen gang som hun også ble psykotisk, på en utenlandsreise i Praha:

Da vi gikk over den vakre Karlsbroen, ble jeg plutselig overbevist om at jeg kunne fly, og at jeg var med i en film. 

Derfor «visste» jeg at når jeg kastet meg ut for broen så ville noen i filmsettet stå og ta imot. I stedet ble det innleggelse på psykiatrisk klinikk i Tsjekkia. Det var som å være med i filmen «Gjøkeredet». Dør etter dør smekket igjen bak meg, jeg hører ennå ekkoet i gangene da de smalt igjen. 

Solveig forteller i artikkelen på KK.no om hvordan psykotiske episoder kan oppleves:

...det er grusomt flaut «å komme ned igjen» etter å ha vært i psykose. Mye verre enn bakrus. Det er som å ha vært på en reise hvor du mistet kontakt med virkeligheten. Jeg kunne få storhetstanker, og alt handlet om meg. Jeg er takknemlig for at det finnes medisin som kan regulere kjemien i hjernen min. 

Idag lever hun et godt liv. Hun har fått diagnosen bipolar lidelse, og opplever stor hjelp i kombinasjonen av mennesker som bryr seg, psykoterapi, og medisiner for å kontrollere symptomene på den bipolare lidelser.

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om bipolar lidelse