Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Frøydis har bipolar lidelse og forteller om den psykiske lidelsen. Her kan du lese mer om hvordan Frøydis opplever det å ha en bipolar lidelse og hvordan en slik lidelse kan mestres.


Bilde: Illustrasjonsbilde hjelptilhjelp.no
 Da Frøydis Engebretsen (27) var 19 år ble hun manisk; var stinn av energi, mistet alle hemninger, hadde ingen grenser.

Dette skriver Klikk.no i en artikkel som omhandler bipolar lidelse. Vi får lese om hennes historie med en psykisk lidelse preget av maniske perioder som veksler med depressive perioder, og om hennes takknemlighet for det livet hun lever idag.

 

Maniske og depressive episoder

Frøydis forteller om både maniske og depressive eposider. En av de maniske episodene skildrer hun slik til Klikk.no:

En historie som er søt, og likevel beskrivende for hvordan det er å være så manisk, er historien om da jeg inviterte til turnoppvisning mens jeg var tvangsinnlagt på Lier psykiatriske sykehus like etter at jeg kom hjem fra USA.

Det var ingenting som skjedde der. Og så mange deprimerte folk! Jeg så det derfor som min oppgave å muntre dem opp. Plakater ble laget og hengt opp. Her skulle det bli underholdning. Turnshow på røykerommet.

Hun forteller også om hvordan depresjonene har kommet og gått:

Så kom depresjonen. Det var som å gå fra himmel til helvete. Jeg fikk angst for det meste, også for å gå ut. Så jeg sperret meg inne og ville ikke ha kontakt med noen.

 

Å kunne leve like godt som de fleste

Ved hjelp av medisiner, god mat, mosjon og faste rutiner har Frøydis håp om å kunne leve like godt som de fleste, skriver Klikk.no.

- Sykdommen blir jeg aldri kvitt, men ved hjelp av medisiner og et sunt levesett klarer jeg å holde den sånn noenlunde i sjakk, forteller Frøydis.

Hun forteller også at det har betydning for henne å være med på å fjerne tabuer knyttet til det å ha en psykisk lidelse

- Jeg brenner for mer åpenhet, for å fjerne den siste rest av det tabubelagte ved det å være psykisk syk. Så det å være bipolar har slett ikke bare vært noe negativt i livet mitt. På mange måter er jeg litt takknemlig også.

Les hele historien om Frøydis her

 

Kilde:

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om bipolar lidelse