Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Har du vært gravid de siste fem årene, planlegger å bli gravid eller er gravid nå og samtidig fått tilbud om antidepressiv behandling? Nå kan du bli med i et forskningsprosjekt i regi av Universitetet i Oslo for å hjelpe kvinner med å ta beslutninger om antidepressiva før, under, og etter svangerskapet! 

Bilde: av Suhyeon Choi på UnsplashPROMOTERT INNHOLD

Det forteller Angela Lupattelli til hjelptilhjelp.no. Hun er forsker ved Farmasøytisk Institutt, Universitetet i Oslo.

  

Hensikten med studien

Kvinner med psykiske lidelser (f.eks. depresjon, angst, spiseforstyrrelser og tvangslidelser) og helsepersonell møter for tiden viktige behandlingsdilemmaer når det gjelder bruk av antidepressive legemidler under graviditet eller ved amming.

I Norge finnes veldig lite informasjon om hvorfor og i hvilken grad kvinner opplever dette dilemmaet, samt om kvinners forventinger om behandling med antidepressiva. Kvinners medvirkning i legemiddelforskning har også vært veldig begrenset, selv om forskningen bør prioritere de helseutfallene som betyr mest for kvinnene som bruker antidepressiva i tiden rundt graviditet og fødsel.

Hensikten med forskningsprosjektet er å undersøke disse problemstillingene for å fremme mors og barns helse samt familievelferd.

 

Vil du delta i studien?

Det vil ta deg ca. 15-20 minutter å svare på spørreskjemaet.

Alle som deltar i spørreundersøkelsen vil få mulighet til å være med i trekningen av 2 universale gavekort til en verdi av NOK 2500.

Behandling av personopplysninger

Alle personopplysninger vil bli avidentifisert og behandles i anonymisert form, og de originale forskningsdata oppbevares trygt ved TSD 2.0 server, en tjeneste for sensitive data ved Universitetet i Oslo. 

 

Vil du vite mer?

 

logo NFR project 300dpi

Bildet: Logoen til studiet