Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterÅse Skjølberg har hatt flere perioder med depresjon. Nå bidrar hun til en lærebok om krisene som kan oppstå i livet, og hva de gjør med oss.

Dette skriver nrk.no. De forteller videre:

En ny lærebok fra noen av landets fremste fagfolk innen psykisk helse prøver å finne svaret på hvordan vi takler livets store og små kriser, og hvordan helsevesenet kan hjelpe oss med dette.

Åse Skjølberg vært med å skrive den nye boken, som heter Krevende livserfaringer og psykisk helse. Kjell Underlid, Kari Dyregrov og Frode Thuen er redaktører av boken. 

Jeg har hatt mine perioder med dype depresjoner, men jeg tror at jeg har blitt et gladere menneske etter det, forteller hun til nrk.no.

 

I fagboken har hun vært åpen om disse psykiske helseutfordringene. krevende livserfaringer Nå håper hun at hennes erfaringer kan være med å bidra til økt kunnskap hos mennesker som skal lære om psykisk helse og psykisk helsearbeid, hvor den nye fagboken kan bli pensum. 

Hun forteller:

- Det er livet vi snakker om. Alt dette her er deler av livet, så jeg synes det er fint at min dritt kan bli brukt til noe bra. Det vanskeligste, mest krevende jeg har opplevd kan faktisk bli brukt til noe meningsfullt.

 

Kilde

 


 

Relatert

 

Nyheter om psykisk helse

- I usunne relasjoner er det én som bestemmer hele tiden

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på

Pårørende kjenner sine nærmeste bedre enn noen i helsevesenet noen gang vil gjøre

Med en setning opplevde jeg å bli devaluert og mistenkeliggjort både som mor og som faperson. Jeg ble så satt ut at jeg ikke klarte å verken tenke eller si noe fornuftig.

Ungdommer med angst har det som regel bra hjemme, men strever blant venner og på skolen

Ny forskning tyder på at ungdommer med angstplager som regel har det bra hjemme, men at de strever på skolen og blant venner. Slike funn understreker behovet for en større satsning…

Et samfunn hvor alle måles etter vellykkethet / mislykkethet

Ungdom som vokser opp i dag utsettes for et voldsomt press. Mange forstrekker seg og blir syke. Vi trenger et samfunn som gir plass til sårbarheten, ikke et samfunn som benekter den

Ny studie: Oppsving i søk på selvmord etter

Serien "13 Reasons Why" har både vakt bekymring for smitteeffekt av selvmord - og i tillegg gitt håp om en større bevissthet omkring selvmord som samfunnsproblem. Nå har…