Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

En tanke er en tanke. Den gjenspeiler ikke virkeligheten. Å lære seg å gruble mindre, har stor effekt for pasienter med depressive symptomer.

Dette skriver forskning.no. De forteller om en ny studie utført av Roger Hagen ved NTNU, som omhandler behandling av depresjon ved hjelp av metakognitiv terapi (MCT).

Man trenger ikke å bekymre seg og gruble. Å innse dette, oppleves som en befrielse for mange, forteller Hagen til forskning.no.

I den omtalte studien ble det demonstrert at det å lære seg å gruble mindre, har stor effekt for pasienter med depressive symptomer.

Noen opplever grublingen som helt ukontrollerbar, men grubling kan de få kontroll over, utdyper Roger Hagen.

Selve behandlingen varte kun i 10 uker, og da det ble undersøkt etter et halvt år var hele 80% av pasientene med depresjonsdiagnose friske igjen.

Forskning.no poengterer at pasientene som har deltatt i studien har blitt positivt overrasket over behandlingsformen. Roger Hagen forteller til forskning.no:

De tror de skal snakke om alle de problemer de har og gå til bunns i dette, men vi prøver heller å finne ut hvordan hjernen og tankeprosessene fungerer. Du kan ikke kontrollere hva du tenker på, men du kan kontrollere hvordan du reagerer på det.

Terapiformen metakognitiv behandling kommer fra England. Nå håper Roger Hagen at behandlingsformen skal bli den vanligste formen for behandling av depresjon i Norge.

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om depresjon

Depresjon

Å overvinne håpløshet

Nick Vujicic er født uten armer og uten bein. I dette foredraget forteller han om kampene…