Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Tidenes mestvinnende olympier har lenge slitt med depresjon. Nå vil han hjelpe andre: - Jeg vil redde liv.

Bilde: By PoolSafely [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons (modified)Dette skriver Dagbladet i en artikkel om idrettsstjernen Michael Phelps, hvor de bygger på en sak som opprinnelig ble skrevet av CNN.

Dagbladet skriver videre:

Michael Phelps vil for alltid bli husket som en av tidenes største idrettsutøvere, men amerikanerens kanskje viktigste og tøffeste kamp har foregått utenfor bassenget og på innsida av hans eget hode.

I saken kommer det fram at Phelps for noen år tilbake gjorde seg bemerket med fyllekjøring og narkotikabruk, og at det var i denne perioden at han så det nødvendig å begynne å fortelle om problemene som han hadde i livet.

 

Michael Phelps om depresjonen

 

Det var en fortelling om depresjon og tanker om å ta sitt eget liv. Men også en fortelling om hvordan det har vært til hjelp å snakke ut om problemene:

- Det er en veldig mørk vei, og man må sørge for å være åpen om det. Jeg var ikke det i begynnelsen, men nå er jeg komfortabel med å snakke om det med kona mi og terapauten min, sier han.

Dagbladet.no skriver at Phelps idag jobber som talsmann for et nettbasert terapiselskap, og at han prøver å øke forståelsen om hva depresjon og andre psykiske lidelser er gjennom å fortelle sin historie.

- Jeg ønsker å utgjøre en forskjell. Jeg vil redde liv, om jeg kan. Det er viktigere for meg enn å vinne en gullmedalje. Det jeg gjør nå er spennende, hardt og utfordrende, men det er også moro. Det er det som får meg ut av senga hver morgen, sier han.

 

Michael Phelps om Talkspace-programmet

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om depresjon

Depresjon

Å overvinne håpløshet

Nick Vujicic er født uten armer og uten bein. I dette foredraget forteller han om kampene…
Depresjon

Den mørke depresjonen

Fotografen Thomas Morel er en av Norges fremste fotografer. Bildene hans er enestående -…