Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Da de bipolare fikk på seg oransje briller som stenger ut blått lys, gikk de maniske periodene over mye fortere.Dette skriver nrk.no på sine nettsider.

Av en grunn som vi ikke har oversikt over enda, er nok bipolare i manisk fase ekstra følsomme for blått lys. Det ser ut til at blått lys holder i gang den maniske episoden, forteller Tone Elise Gjøtterud Henriksen til nrk.

Hun er psykiater ved Valen sjukehus og stipendiat ved Universitetet i Bergen, og står bak en ny studie som viser at personer med bipolar lidelse antageligvis er ekstra følsomme for blått lys, som finnes i vanlig dagslys.

Video: nrk.no

Det er behov for nye behandlingsmetoder ved bipolar lidelse, og dersom oransje briller kan ha en så god effekt som det antydes vil dette kunne være et svært viktig hjelpemiddel for mange med bipolar lidelse. Nrk.no skriver:

Vi er vant til at maniske episoder varer i uker og måneder. Nå så vi en signifikant endring etter bare noen få dager. Jeg er ikke vant til dette enda, det er nesten vanskelig å tro for oss som har sett det, forteller Henriksen.

 

Kilder

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om bipolar lidelse

Les mer om depresjon