facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om depresjon
og bipolar lidelse

Siste nyheter om depresjon / bipolar lidelse - Siste nyheter om psykisk helse


Da de bipolare fikk på seg oransje briller som stenger ut blått lys, gikk de maniske periodene over mye fortere.

 Dette skriver nrk.no på sine nettsider.

Av en grunn som vi ikke har oversikt over enda, er nok bipolare i manisk fase ekstra følsomme for blått lys. Det ser ut til at blått lys holder i gang den maniske episoden, forteller Tone Elise Gjøtterud Henriksen til nrk.

Hun er psykiater ved Valen sjukehus og stipendiat ved Universitetet i Bergen, og står bak en ny studie som viser at personer med bipolar lidelse antageligvis er ekstra følsomme for blått lys, som finnes i vanlig dagslys.

Video: nrk.noDet er behov for nye behandlingsmetoder ved bipolar lidelse, og dersom oransje briller kan ha en så god effekt som det antydes vil dette kunne være et svært viktig hjelpemiddel for mange med bipolar lidelse. Nrk.no skriver:

Vi er vant til at maniske episoder varer i uker og måneder. Nå så vi en signifikant endring etter bare noen få dager. Jeg er ikke vant til dette enda, det er nesten vanskelig å tro for oss som har sett det, forteller Henriksen.

 Kilder

Skrevet av

ove heradstveitOve Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi
Facebook - Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Annonse

Les mer om depresjon

Ut av depresjonen på 500 ord

- Veien ut av depresjon er ikke en prosess rett oppover, det er et stigespill der man faller ned i ny og ne, skriver Kristian Hall, kjent som forfatter av boken Opp fra avgrunnen. I dette innlegget forteller han kortfattet, gjenkjennbart og forståelig om…
Depresjon

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter