Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Her leser du om Åse Skjølberg (39) som har fortalt om sin depresjon, og det umulige kravet i etterkant om å skulle være 100%.

Denne artikkelen er basert på en nyhetssak på TV2.no. 

 1. Om Åse Skjølberg

  ase portrett Åse Skjølberg (39) er trebarnsmor og var nylig intervjuet av TV2.no om sin personlige beretning om depresjon.

  Bilde: Privat

   

 2. Problemet

  Åse Skjølberg ble alvorlig deprimert i forbindelse med sitt andre svangerskap for 11 år siden, forteller TV2.no.

  – Jeg var vant til å håndtere tunge tanker og vanskelige følelser, men nå sviktet evnen min til å fungere. Jeg sluttet å virke rett og slett, forteller trebarnsmoren til TV2.no.

  Etter å ha vært ute av arbeidslivet i 2-3 år i forbindelse med sykdomsforløpet, kom knekken da hun skulle tilbake på jobb. En viktig grunn var at hun måtte prestere 100% selv om hun i realiteten ikke hadde 100% kapasitet.

  – Tilbake i jobb merket jeg at arbeidskapasiteten var redusert fordi jeg brukte en stor del av den totale kapasiteten på å holde symptomene på sykdommen i sjakk, forteller Åse til TV2.no.

 3. Hva har vært til hjelp?

  Åse valgte å endre karriere. I dag jobber hun som medforsker og har blant annet deltatt i flere studier innen psykisk helsevern og bidratt i bøker om psykisk helse, forteller TV2.no videre.

  Det har vært viktig for Åse å ta innover seg at livet ikke blir helt som før.

  – Jeg føler jeg har tilgang på langt flere gleder nå enn før, fordi jeg ikke tar ting for gitt lengre. Ingenting i meg er ødelagt, bare annerledes, avslutter Åse Skjølberg til TV2.no.

 

Kilder:

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om depresjon