hjelptilhjelp banner

Sannheten om depresjon er tittelen på en dokumentar om depresjon. Til tross for at 1 av 4 vil oppleve en depresjon i løpet av livet, er det fremdeles stigma knyttet til å ha en psykisk lidelse. Denne filmen tar et oppgjør med stigmaene som fremdeles henger ved det å være rammet av depresjon.

Her er noe av det som kommer fram i dokumentaren: 

Har du opplevd det selv? Først da skjønner du hva en depresjon er

Bare de som har opplevd det selv vet hvor paralyserende en depresjon kan være.

Sjansen er 1 til 4 for at depresjon vil ramme deg på et eller annet tidspunkt i livet. Det er utrolig å tenke på hvor mange av oss som lider av depresjon, og likevel er det så vanlig å føle et behov for å skjule det. Hvorfor? På grunn av stigmaet. Personer med depresjon blir stemplet som svake. Noen mennesker går til og med så langt som til å mene at depresjon ikke eksisterer. Det er med andre ord slett ikke alle i blant oss som anerkjenner depresjon som en reell sykdom.

I denne filmen søkes det - bak stigmaene og mytene - å finne sannheten om depresjon.

 

  1. The truth about depression

    Her kan du se dokumentaren Sannheten om depresjon (engelsk).

 

- Hver dag har jeg fått oppleve døden gjennom min depresjon

Hver dag har jeg fått oppleve døden gjennom min depresjon, sier en av de som intervjues i filmen.

I dokumentaren utdypes det omkring hva depresjon egentlig er. Hvordan oppleves det å ha en depresjon? Hvordan forklarer de fremste ekspertene på området hva depresjon er? Hva skjer i hjernen når man er rammet av en depresjon? Hvilke behandlingsmetoder for finnes?

Dette er noe av temaene som berøres i denne hyperaktuelle dokumentaren om et tema hvor den generelle kunnskapen i befolkningen er påfallende lav.

Videoer om depresjon og bipolar lidelse

Les mer om depresjon

Depresjon

Symptomer på depresjon

Depresjon er en vanlig psykisk lidelse. Men hva er kjennetegnene på depresjon? Her leser…