Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Depresjonen min er der ikke bare en gang i uken. Den er der hele tiden. Det er så ekstremt viktig at ungdommer som sliter med psykiske lidelser får hjelp. 

 Bilde: av Eric Ward på Unsplash

Dette skriver en jente (17) i et anonymt Si;D-innlegg på Aftenposten.no.

 

- Jeg lever med depresjon

Hun skriver videre:

Alle er lei seg innimellom. Det er helt greit. Alle har sånne dager. Men jeg har dem hver dag. Kanskje ikke hele dagen. Noen på skolen sier kanskje noe morsomt, og så ler jeg. Men etter en kort stund går jeg tilbake til det mørke stedet.

Jeg føler en tomhet og utmattelse som jeg ikke kan forklare. Ofte våkner jeg opp med det. Og da er det ikke lett å komme seg opp og gå på skolen.

Hun konkluderer: - Jeg lever med depresjon.

 

Selvhat

I innlegget utdyper hun hvor utbredt depresjoner er blant nordmenn. I tillegg forteller hun hvordan hun selv opplever det å ha en depresjon.

Noen beskriver depresjon som en liten stemme i hodet som sier negative ting til deg. Det er jeg helt uenig i. Den stemmen de snakker om, er tankene mine. Det er jeg som tenker stygge ting om meg selv hele tiden. Jeg vet ikke hvorfor.

Jeg føler et hat mot meg selv. Det finnes folk der ute som er verre enn meg, men allikevel er jeg personen jeg hater mest.

 

Etterlyser bedre tilgang til psykisk helsehjelp

I innlegget er hun særlig opptatt av at skolen må gå foran som et godt eksempel i å hjelpe barn og unge til en bedre psykisk helse, og til å gi hjelp til unge med psykiske lidelser.

Jeg synes at skolen burde ta tak og vise at psykiske lidelser ikke er tabu, skriver hun.

Det er så ekstremt viktig at ungdommer som sliter med psykiske lidelser, får hjelp. Og med hjelp mener jeg ikke at de kan snakke med helsesøster som muligens er på skolen en gang i uken, men at de får snakke med enten en psykolog eller psykiater.

Vil du lese hele innlegget? Du finner det her.

 

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om depresjon