Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Det mest interessante for meg med denne boka var innsikten i at alle mennesker handler ut fra en årsak, på tross av at det kan virke irrasjonelt på de fleste andre. Dette skriver Molly i en bokanmeldelse av boken "Bipolar superstar."

Her leser du hele Molly sitt innlegg. Hun skriver:Bipolare tar over verden.

Det vil si; Oliver, som er hovedpersonen i boka «Bipolar superstar» kunne nok gjerne tenke seg det.

Det mest åpenbare som slår meg med denne boka av Stig Mass Andersen, er at den representerer utelukkende en mann som er ekstremt manisk gjennom en hel bok og favner lite av den kompleksiteten det å være bipolar, etter min erfaring, er.

Det er svært lite i denne boka jeg kjenner meg igjen i, og det er helt greit tenker jeg. Andersen har aldri tatt på seg noe mandat for å representere alle med sykdommen og det er nok heller ikke meningen at han ønsker.

Et sted inni meg frykter jeg at de som leser boka tror at alle bipolare har det slik som dette og at boka på den måten kanskje kan gjøre mer skade enn nytte. Men skitt au, det er vel en forfatters kunstneriske frihet.

Det kommer tydelig frem at denne boka er forfatterens livsprosjekt og det gjør det litt vanskelig å være kritisk. Likevel må jeg innrømme at dette ikke er en av de bedre bøkene jeg har lest. Etter min mening sliter Andersen både med å skrive velkomponerte dialoger og det er lite driv i teksten.

Når det er sagt, er det helt tydelig at dette er en mann som brenner for tekstskriving (ikke minst musikk) og som har mye på hjertet.

Det var flere ganger underveis hvor jeg tenkte; dette kunne han klart så mye bedre! Uinteressante og pompøse temaer blir dratt ut i det vide og brede, mens viktige og interessante avsnitt jeg gjerne ville lest mer om, så vidt berøres.

Det mest interessante for meg med denne boka var innsikten i at alle mennesker handler ut fra en årsak, på tross av at det kan virke irrasjonelt på de fleste andre.

Om du plukker ut enkeltscener fra boka er det fullstendig galskap.

Når man leser boka fra begynnelse til slutt, kan man forstå at det er en viss logikk bak alt som skjer. Logikken ligger selvsagt kun i hovedpersonens hode, men derfor er det også interessant å sette seg inn i.

Ikke et litterært høydepunkt, men ja takk til bøker som omhandler psykisk helse.

- Hilsen Molly

Les også

Les flere innlegg fra gjesteforfattere

Gjesteinnlegg

Å tegne angst og åpenhet

Hvordan kan man forstå angst? Disse to tegningene er laget av Jan Pettersen for 25 år…

Les mer om bipolar lidelse