Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterDet mest interessante for meg med denne boka var innsikten i at alle mennesker handler ut fra en årsak, på tross av at det kan virke irrasjonelt på de fleste andre. Dette skriver Molly i en bokanmeldelse av boken "Bipolar superstar."

Her leser du hele Molly sitt innlegg. Hun skriver:

Bipolare tar over verden.

Det vil si; Oliver, som er hovedpersonen i boka «Bipolar superstar» kunne nok gjerne tenke seg det.

Det mest åpenbare som slår meg med denne boka av Stig Mass Andersen, er at den representerer utelukkende en mann som er ekstremt manisk gjennom en hel bok og favner lite av den kompleksiteten det å være bipolar, etter min erfaring, er.

Det er svært lite i denne boka jeg kjenner meg igjen i, og det er helt greit tenker jeg. Andersen har aldri tatt på seg noe mandat for å representere alle med sykdommen og det er nok heller ikke meningen at han ønsker.

Et sted inni meg frykter jeg at de som leser boka tror at alle bipolare har det slik som dette og at boka på den måten kanskje kan gjøre mer skade enn nytte. Men skitt au, det er vel en forfatters kunstneriske frihet.

Det kommer tydelig frem at denne boka er forfatterens livsprosjekt og det gjør det litt vanskelig å være kritisk. Likevel må jeg innrømme at dette ikke er en av de bedre bøkene jeg har lest. Etter min mening sliter Andersen både med å skrive velkomponerte dialoger og det er lite driv i teksten.

Når det er sagt, er det helt tydelig at dette er en mann som brenner for tekstskriving (ikke minst musikk) og som har mye på hjertet.

Det var flere ganger underveis hvor jeg tenkte; dette kunne han klart så mye bedre! Uinteressante og pompøse temaer blir dratt ut i det vide og brede, mens viktige og interessante avsnitt jeg gjerne ville lest mer om, så vidt berøres.

Det mest interessante for meg med denne boka var innsikten i at alle mennesker handler ut fra en årsak, på tross av at det kan virke irrasjonelt på de fleste andre.

Om du plukker ut enkeltscener fra boka er det fullstendig galskap.

Når man leser boka fra begynnelse til slutt, kan man forstå at det er en viss logikk bak alt som skjer. Logikken ligger selvsagt kun i hovedpersonens hode, men derfor er det også interessant å sette seg inn i.

Ikke et litterært høydepunkt, men ja takk til bøker som omhandler psykisk helse.

- Hilsen Molly

 

Relatert

 

Nyheter om psykisk helse

- I usunne relasjoner er det én som bestemmer hele tiden

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på

Pårørende kjenner sine nærmeste bedre enn noen i helsevesenet noen gang vil gjøre

Med en setning opplevde jeg å bli devaluert og mistenkeliggjort både som mor og som faperson. Jeg ble så satt ut at jeg ikke klarte å verken tenke eller si noe fornuftig.

Ungdommer med angst har det som regel bra hjemme, men strever blant venner og på skolen

Ny forskning tyder på at ungdommer med angstplager som regel har det bra hjemme, men at de strever på skolen og blant venner. Slike funn understreker behovet for en større satsning…

Et samfunn hvor alle måles etter vellykkethet / mislykkethet

Ungdom som vokser opp i dag utsettes for et voldsomt press. Mange forstrekker seg og blir syke. Vi trenger et samfunn som gir plass til sårbarheten, ikke et samfunn som benekter den

Ny studie: Oppsving i søk på selvmord etter

Serien "13 Reasons Why" har både vakt bekymring for smitteeffekt av selvmord - og i tillegg gitt håp om en større bevissthet omkring selvmord som samfunnsproblem. Nå har…