Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

GJESTEINNLEGG: Etter flere utredninger og de samme undersøkelsene av forskjellig helsepersonell kommer de alle med de samme svarene. Det er ingenting å gjøre annet enn å dytte på med masse smertestillende som liksom skal få deg til å bli bedre, for det er bare smerte sier de, det er ikke farlig, bare en del av deg.

Bilde: UnsplashDette skriver Ine (23) i et nytt gjesteinnlegg på hjelptilhjelp.no. Her leser du hele innlegget:

Jeg lever med CRPS en forkortelse for Komplekst Regionalt Smerte Syndrom. Denne lidelsen har jeg hatt siden august 2013.

Denne sykdommen er komplisert og kompleks, og ekstrem smertefull.

Jeg har CRPS i høyre fot, dette er en sykdom som sentrerer seg som regel i en kroppsdel og gjør at denne skiller seg ut. Det blir et område som er sårt, sensitivt, vondt, hovent, smertefullt og fargerikt vil jeg si ettersom foten lever sitt eget liv.

Noen dager er den rød andre dager er den blå, så er den hoven og deretter normal, vel dere skjønner vel tegninga.

Det som er verst med denne sykdommen er smertene og den følelsen av at ingenting hjelper, det stikker, brenner, verker og man vrir seg av smerte ved den miste berøring da foten er overfølsom.

Etter flere utredninger og de samme undersøkelsene av forskjellig helsepersonell kommer de alle med de samme svarene. Det er ingenting å gjøre annet enn å dytte på med masse smertestillende som liksom skal få deg til å bli bedre, for det er bare smerte sier de, det er ikke farlig bare en del av deg.

Ja, det er en del av meg og en del av meg som må leve med, det som for mange ville vært ulevelig.

Slike smerter unner jeg ingen selv ikke min verste fiende.

Uten hjelp fra helsevesen, og med avslag gang på gang, påstår de at du bare skal leve med det og klare deg selv.

Men de hører kun det de vil høre og lytter egentlig ikke til hva som blir sagt på av meg som desperat prøver å få hjelp til å skulle fungere i det de så fint kaller et normalt liv. Hva er et normalt liv? Det er ingenting ved denne sykdommen som er normalt, så langt der i fra... man sitter igjen med følelsen og erfaringen av at det ikke er hjelp å få noen steder og at man er overlatt til seg selv i det vi så fint kaller velferdsstaten.

De ser ikke de dårlige dagene hvor jeg bare er sengeliggende uten noe eller noen som kan hjelpe meg ut av smerten. Eller at man ligger på badegulvet i fosterstilling i eget oppkast av smerter.

Nei da, den smerten er jo en del av meg og er ikke farlig blir jeg stadig fortalt.

Jo, den er farlig fordi den gjør noe med deg, man skal ikke gå med sterke smerter for lenge. Det er farlig. Det er farlig at kroppen reagerer så sterkt på smerten at andre ting også begynner å skje, oppkast, svimmelhet, søvnløshet, enda mer smerter. Det er klart at det gjør noe med deg og da blir det farlig.

Når man sitter igjen helt alene uten mulighet for å få hjelp fordi helsevesenet mener smerte ikke er farlig og at det bare er en del av deg som du må leve med. Hva er vitsen da, hvis du ikke får hjelp eller smertelindring som hjelper?

Kjære helsevesen og velferdsstaten, begynn å lytt til de som skriker og de som skriker av smerte.

Det må finnes hjelp for alle selv om smerte er forskjellig fra person til person så skal det alltid være mulig å få hjelp.

- Gjesteinnlegg

Les også

Les flere innlegg fra gjesteforfattere