Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Å komme seg ut av sin vante miljø gjør det mulig å skifte perspektiv på vanskene i livet, som i sin tur kan gjøre endring mulig. Skifter man miljø så skifter man fokus. Dette er noe av grunnen til at villmarksterapi er et spennende behandlingsalternativ. Her kan du lese et nytt innlegg fra Espen Holmgren, mannen bak Norsk Mestring.Mange unge sliter og tallene er stadig økende. Selv om kunnskapen om psykisk helse blir bedre og bedre og tilbudene blir flere og flere så øker antall som sliter. 

Årsaken til dette er vel ingen som er helt sikre på. Uansett så tror jeg vi må tenke at medisinen ikke kan være den samme som sykdommen. Sitter noen inne og spiller data så kan kanskje det å være ute være mer effektivt enn å sitte inne å snakke om dataspillingen. Man behandler et moderne problem med noe «gammeldags». 

Naturopplevelser kan faktisk konkurrere med velutviklede dataspill og rusopplevelser på mange måter, spesielt for de som ikke bruker naturen mye fra før.  

Opplevelser kombinert med samtaleterapi og fysisk aktivitet kan være en kraftigere pakke enn bare samtaleterapi. 

 

Villmark

Å komme seg ut av sitt vante miljø der problemene er og har oppstått er en viktig faktor i Villmarksterapi.

Det å foreta en reise langt bort fra problemene får så å gå inn i de for å få et annerledes perspektiv i et helt annerledes miljø skaper effekter. Skifter man miljø så skifter man fokus.

Derfor er det å være i en villmark langt fra bynære strøk men samtidig i trygge rammer med profesjonelle utendørsmennesker og terapeuter en faktor som våre deltagere setter pris på og som har vist seg å være effektivt.

I villmarken er også fravær av støy veldig stort noe som gjør at man lettere kommer i kontakt med seg selv og det som virkelig er problemet. 

 

Fordomsfritt miljø 

Naturen er fordomsfri. Den bryr seg ikke hvordan du ser ut eller hvilket humør du er i. Men den er også rettferdig. Når den er som den er krever den også at du forholder seg til den akkurat som den er. Den forventer å bli tatt på alvor. Gjør man det er det den beste læremesteren som finnes. Dette vil ha har en viktig overføringsverdi til resten av livet

I dag er det mange som sier at «jeg har et eierskap til naturen».  Etter min mening kan man ikke det.  Naturen tilhører ikke oss. Vi tilhører den.  

Vi bøyer oss for naturen og naturkreftene. Det er når man spiller på lag med naturen at man kan tilpasse seg enhver situasjon og værforhold. Prøver man å slå den så kan det fort skje ulykker noe som historien har vist gang på gang.

- Dette innlegget er opprinnelig skrevet på fra Norsk Mestring

Les også

Les flere innlegg fra gjesteforfattere

Gjesteinnlegg

Så mange dager...

Kalenderen skifter snart til ett nytt år. Blanke ark i boka. Ark som skal fylles med noe.…