Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

GJESTEINNLEGG: - De fleste psykologer vil det beste for pasienten, ikke bare for seg selv. Men også skadelige terapeuter finnes. Det må vi kunne snakke om.

Bilde: av John-Mark Smith på UnsplashDette er noe av det som kommer fram i et gjesteinnlegg fra en anonym skribent. Hjelptilhjelp.no kjenner skribentens identitet. Her leser du hele gjesteinnlegget. Skribenten skriver:

 

Søkte hjelp i en svært sårbar situasjon

Det er ingen som liker å tenke på at "hjelperne" - psykologene eller terapeutene - er mennesker som sitter i mange år med pasienter som ingen andre har innsyn i. Retraumatisering, nye traumer, manipulasjon og maktmisbruk er et faktum.

Jeg ber om at dere tør å skrive om ikke bare skadelig terapi, men skadelige terapeuter. De finnes.

Jeg kom til behandlingen etter et 12 år langt farlig forhold. Jeg var ikke en del av noe psykiatrisk tilbud, men fant selv psykologen i en annen by og har betalt selv. Jeg kom dit etter helt forferdelige opplevelse og var sterkt preget av angst og redsel. 

 

Møtte en emosjonell overgriper

Det virker som psykologer generelt vet mye om diagnoser, uten at det er en eksakt vitenskap, men ofte vet svært lite om hva som skjer med en som kommer ut av et forhold, med gaslighting, og alle de andre manipulasjonsmetodene.

Ikke kunne jeg forstå at psykologen skulle bli en emosjonell og psykologisk overgriper. 

Den hjelpetrengende gikk etterhvert helt inn i gamle spor. De var de eneste hun kunne.

Psykologen gikk rett inn i sine og den hjelpetrengende ble på et vis en pasient til slutt. Hjelp ble bedt om i flere år, men jeg fikk alltid høre at alt var i meg.

Til slutt, da det ble mulig - da det oppstod et "tiny window of opportunity" - klarte jeg å avslutte en helt avhengighetsskapende terapi.

 

Etterspillene - lite skjedde

Det fikk sine etterspill da jeg virkelig skjønte hva som hadde skjedd. 

Etter en slik terapi er det ingen der for pasienten. Psykologen er omgitt av kollegaer, forbund, og mennesker som noen ganger dekker hverandre. 

Klage ble inngitt til sykehus som nekter alt ansvar. Klage ble sendt til psykologforeningens etiske råd, som har vært de med mest integritet. Fylkesmannen ble bedt om å få inn fagfolk, for det hadde etisk råd sagt var veldig viktig. Det ble ikke gjort, og som jeg har forstått har Fylkesmannen ingen kunnskap om dyp og vedvarende psykoterapi.

Den eneste veien å gå videre er å prøve så graverende saker inn for domstoler.

 

- Jeg vet hva som skjedde med meg

Jeg er heldig for jeg vet hva som skjedde med meg. De som ikke skjønner det har liten sjanse til å få et normalt liv.

Slik er det å gå i skadelig terapi hos en skadelig psykolog. Ja dette finnes.

Jeg vokste opp i et land hvor jeg tross mange møter med det offentlige ikke alltid har opplevd det beste. Det tok allikevel aldri vekk troen på enkeltindividets grunleggende rettigheter og troen på å bli hørt.

De fleste psykologer vil det beste for pasienten, ikke bare for seg selv.

- Skrevet av Anonym

Les også

Les flere innlegg fra gjesteforfattere