Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Statsminister Erna Solberg brukte sin første nyttårstale til å sette et stort fokus på psykiske helseplager og hva som kan gjøres for at de som trenger det kan få bedre hjelp.

For noen kan det å finne en jobb å gå til være vanskelig nok. For enkelte som er i jobb, er det en kamp hver eneste dag for å mestre hverdagen, sa Erna Solberg.Hun siktet til de som rammes av psykiske helseproblemer. Halvparten av oss blir rammet i løpet av livet. Psykiske lidelser er en av våre store folkesykdommer, ifølge statsministeren.

Ikke alle var begeistret for fokuset på psykiske lidelser. Retorikkekspert Kjell Terje Ringdal uttalte til VG.no:

Jeg syns dette var en tale om lodotten inni den norske navlen.

 

Det må bli enklere å få psykisk hjelp

Et av statsministeres poeng var at psykiske lidelser er ekte sykdommer som krever behandling og som vi bør legge stor vinn på å forebygge, og at det er mye å jobbe med her til lands på dette området.

De fleste av oss kjenner antagelig noen som er rammet. Men det er ikke sikkert du vet hvem de er. Psykiske helseproblemer kan være vanskelig å snakke om. Det kan være vanskelig å innse at man har behov for behandling. Da er det viktig at vi hjelper de som trenger det til et behandlingstilbud, sa Solberg.

Hun fokuserte både på behovet for økt innsats imot mobbing, en større raushet i arbeidslivet for de med psykiske lidelser, og for en tydelig satsning på forebygging og tidlig innsats.

Det må bli enklere å få hjelp. Barn og unges utfordringer må sees tidlig. Da unngår vi at små problemer får vokse seg store, sier statsministeren.

 

Men er psykiske lidelser så viktig da?

Retorikkekspert Kjell Terje Ringdal uttrykte sin sterkeste indignasjon over statsministeren tale og mener at dette var en navlebeskuende og intetsigende tale:

Hun kunne i prinsippet ha sagt hva som helst, og det ville ha fungert. Her var det som om Solberg kom ut av en norsk, polstret fuglekasse og fortalte mer om hvordan det er inne i fuglekassen, sier Ringdal.

Kanskje er det nettopp slike innspill som dette som viser hvorfor det var nødvendig at Erna Solberg holdt denne talen.

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om hjelpeapparatet