Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Marius og Marie Albertine er blant de 104 bidragsyterne i en ny bok hvor unge deler erfaringer og råd fra møtet med psykisk helsevern. Boken kan bli pensum for fremtidens behandlere.

Bilde: av Devin Avery på UnsplashDette skriver Psykologisk.no i en artikkel om den nye boken Psykisk helsevern fra oss som kjenner det.

De skriver videre: 

Hva er nyttig hjelp for barn og unge? Hvordan kan et godt samarbeid oppstå mellom behandler og barn og unge? Hva skal til for å skape tillit?

Boken Psykisk helsevern fra oss som kjenner det ønsker å besvare disse spørsmålene. Her deler 104 barn og unge fra 14 til 21 år erfaringer og gir råd til psykisk helsevern i Norge. Boken er skrevet for dem som vil forstå og bidra til godt psykisk helsearbeid for barn og unge.

Unge fra hele landet har bidratt i undersøkelsen som nå er blitt til en bok utgitt på Universitetsforlaget i samarbeid med Forandringsfabrikken.

Psykologisk.no har fått møtt to av proffene, Marie Albertine og Marius. 

– De som har bidratt til denne boken har erfaring med psykisk helsevern fra BUP poliklinikk eller innleggelse, og mange har også erfaring fra psykisk helsearbeid i kommunen, sier Marie Albertine til psykologisk.no.

Et viktig budskap fra proffene kommer fram i følgende utdrag fra saken på psykologisk.no. De skriver: 

Mange barn og unge forteller at det er mye unødvendig fokus på hvordan de viser at de har det vondt.

– De voksne kaller det gjerne symptomer. Vi kaller det helst smerteuttrykk, sier de.

Det kan vise seg ved for eksempel spisevegring, raseriutbrudd, selvskading eller ved at en hører stemmer. Barn og unge ønsker at fagpersonene skal forstå at smerteutrykkene er reaksjoner.

– Vi trenger at fagfolk kommer bakenfor. Hva ligger bak smerteutrykkene? Og så må det være trygt å snakke om det, sier Marie Albertine.

 

Vil du kjøpe boken?

 

Kilde

 

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om hjelpeapparatet