Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Trenger du noen å snakke med? Noen som har tid til lytte, noen som kan gi deg råd og informasjon? Eller bare tilgang til aktuelle nettressurser? Her finner du en liste over hjelpetelefoner og nettsider du kan ty til hvis du trenger råd og veiledning når livet blir for vanskelig. Mental Helses hjelpetelefon og Kirkens SOS holder døgnåpent.

Dette skriver Psykologforeningen på sine nettsider, hvor de lister opp aktuelle hjelpetelefoner og nettsteder. 

Kan gjøre den store forskjellen

Av og til blir livet veldig vanskelig. For noen blir det så vanskelig at man ikke vet om man orker å leve videre. I slike situasjoner kan det være livreddende å  å få kontakt med noen som bare kan lytte og være der for deg, 

For artisten Hans-Erik Dyvik Husby ble nettopp Kirkens SOS redningen da han var så dypt nede at han prøvde å ta livet sitt. Han fortalte selv om dette i et blogginnlegg

«Jeg sitter der med skjelvende fingre og ringer Kirkens SOS: 

"Hei. Kan dere være så snill å ikke legge på?" 

"Selvfølgelig skal vi ikke legge på." 

"Bare ikke legg på" hikster jeg. "Jeg klarer ikke si noe." 

Heldigvis fikk han den hjelpen som han hadde behov for gjennom denne samtalen. 

 

Det finnes mennesker som vil hjelpe deg

Vi skal være glad for at det finnes mennesker der ute som ønsker å hjelpe. 

På hjelptilhjelp.no har vi laget en egen oversikt over hjelpetelefoner, chatter, diskusjonsforum og svartjenester. I artikkelen på Psykologforeningen gjør de et fint utvalg av slike tjenester, og de oppgir følgende liste:

 

 1. Alarmtelefonen: 116 111 

  Denne telefonen er for barn og unge som blir utsatt for omsorgssvikt, vold og overgrep. Også voksne som er bekymret for barn og unge kan ta kontakt. Det er gratis å ringe: 

 2. Arbeidslivstelefonen: 225 66 700

  Dette er et tilbud for deg som vil ha noen å snakke med om arbeidslivets små og store utfordringer, og telefonen drives av Mental Helse.

 3. Barnevernet.no

  Barnevernet.no er en nettressurs som skal gjøre det enklere å finne relevant kunnskap om barnevernet. Nettsiden har blant annet informasjon om barnevernvakter og barneverntjenester i alle kommuner og hvordan du melder din bekymring til barnevernet.

 4. Hjelpelinjen for spilleavhengige: 800 800 40

  Hjelpelinjen er for mennesker som sliter med spillavhengighet. Der kan du få hjelp med problemene og informasjon om hva som finnes av behandling for spilleavhengige.

 5. Kirkens SOS: 22 40 00 40

  Dette er en døgnåpen krisetjeneste, som også er åpen på helligdager. Kirkens SOS tilbyr en anonym og uforpliktende samtale på krisetelefonen eller kontakt via chat på nettsidene:

 6. LPPs rådgivningstelefon for pårørende: 22 49 19 22

  Rådgivningstelefonen tilbyr rådgivning om pårørendes rettigheter og behov, og om hjelpeapparatet. Den drives av Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse og rus.

 7. Mental Helses hjelpetelefon: 116 123

  Denne hjelpetelefonen er et døgnåpent tilbud, og du kan få noen å snakke med når livet er vanskelig.

 8. Rustelefonen: 08588

  Denne tjenesten er for deg som har spørsmål om rusmidler. Dette er en rådgivnings- og informasjonstjeneste drevet av Rusmiddeletaten og Helsedirektoratet.

 9. Rushjelp.no

  Dette er stiftelsen Bergensklinikkene sin nettside med tester og selvhjelpsprogrammer, og du kan bruke tjenesten gratis.

 10. Rådgivning om spiseforstyrrelser: 948 17 818

  Dette er en rådgivningstelefon for deg som har eller er i ferd med å få en spiseforstyrrelse, men også pårørende og andre som er bekymret for noen kan ringe og søke råd og veiledning.

 11. Spiseforstyrrelsesforeningen (SPISFO) 22 94 00 10

  Spiseforstyrrelsesforeningen er en organisasjon for alle som på en eller annen måte er berørt av spiseforstyrrelser eller sliter med forholdet mat, kropp og vekt. Dette telefonnummeret er til organisasjonens informasjons- og rådgivningstjeneste.

 12. Kors på halsen

  Barn og unge som trenger noen å snakke med kan ringe til Røde Kors-telefonen for barn og ungdom: 800 33 321 eller sende en melding via nettsidene: 

 13. Si det med ord

  Barn og unge kan også ta kontakt med Mental Helse sin hjelpetelefon eller chat.

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om hjelpeapparatet

Hjelpeapparatet

Barn må få hjelp tidlig

Når barn er halvannet år kan vi se hvem som står i fare for å få atferdsvansker og…