Finn ulike typer

Hjelpetilbud

 

 

NB! Hjelptilhjelp.no har ikke kjennskap til og tar ikke ansvar for kvaliteten på eksterne hjelpetilbud selv om de er omtalt på våre nettsider. Er du usikker på kvaliteten på et hjelpetilbud, så spør gjerne din lege eller en annen fagperson til råds.

Å komme i aktivitet og ha positiv kontakt med andre mennesker er en helt essensiel del av livet, som bygger psykisk helse, trivsel og mestring. Ved psykiske helseproblemer og andre livsutfordringer kan det være vanskelig å finne sin plass. Da er det nyttig å kjenne til ulike aktivitetstilbud og møtesteder.

 hva-hjelper-psykiske-problemer

Trykk på "Velg kommune" øverst på siden for å finne en oversikt aktivitetstilbud og møtesteder der du bor.

 

Ulike tilbydere av aktiviteter og møtesteder

Å tilby sosiale arenaer og aktivitet er en viktig del av kommunens støtte til mennesker med psykisk helseutfordringer. Ta derfor gjerne kontakt med psykisk helsetjeneste i din kommune for å få mer informasjon om hva som finnes av tilbud der du bor.

Mange av aktivitetstilbudene og møtestedene som finnes blir tilbydd av frivillige og ideelle organisasjoner. Ta gjerne kontakt med en pasient- eller brukerorganisasjon for å høre om hvilke muligheten som finnes.

Eksempler på aktivitetstilbud og møtesteder

Sosiale treffpunkt og møtesteder for psykisk helse inkluderer blant annet:

 

  1. Home Start Familiekontakten
  2. Frivilligsentralene i Norge
  3. Aktiviteter i regi av psykisk helsetjeneste i kommunen
  4. Aktiviteter i regi av brukerorganisasjoner som Mental Helse, Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse, med flere
  5. Aktiviteter i regi av ADHD Norge, Autismeforeningen
  6. Fontenehus og brukerstyrte sentre

 

Finner du ikke det du leter etter?

Om du ikke finner det du leter etter i oversikten for din kommune på hjelptilhjelp.no, så kan det likevel hende at aktivitetstilbudet eller møteplassen finnes. 

Ta gjerne kontakt med psykisk helsetjeneste i din kommune for å få mer informasjon.