Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

NB! Hjelptilhjelp.no har ikke kjennskap til og tar ikke ansvar for kvaliteten på eksterne hjelpetilbud selv om de er omtalt på våre nettsider. Er du usikker på kvaliteten på et hjelpetilbud, så spør gjerne din lege eller en annen fagperson til råds.

Lillesøster Hilde Amundsen opplevde en livskrise. Storesøster Janne Amundsen som er psykolog hadde gode råd. Rådene mente de flere burde få bruke, og dermed lagde de en psykolog-app.

 Dette skriver Adresseavisen. De skriver videre:I dag er appen Mindfit, utviklet av søstrene Hilde og Janne Amundsen, lastet ned av 52000 brukere over hele verden.

Appen gir brukerne teknikker som kan endre tankemønstre og bidra til måloppnåelse. Søstrene har tjent penger på appen helt fra starten, men så langt har alt av inntjening gått til app-utvikling. Neste år håper Hilde å jobbe fulltid med Mindfit, mens Janne vil fortsette å jobbe klinisk – siden det er viktig for henne.

 

Psykolog i lomma

Ideen til Mindfit startet med at Hilde trengte psykologråd, samtidig som hun mente hun egentlig ikke behøvde å gå til en psykolog. Adresseavisen skriver:

Jeg havnet i en livskrise, og ble fastlåst i negative tanker og følelser om meg selv. Jeg gikk til slutt i traumebehandling, og da fikk jeg en aha-opplevelse. Jeg lærte enkle teknikker som gjør det lettere å endre tanker. Jeg fikk metoder til å lære å si nei, sette meg mål og bryte de negative tankene.

Samtidig var det mye i livet jeg fikset også, jeg behøvde bare noen metoder for å takle det vanskelige og syntes vel egentlig at å gå til psykolog kanskje ikke var nødvendig. Ikke er jeg så altfor glad i for mye prat heller, sier Hilde Amundsen og ser spøkefullt bort på storesøsteren og psykologen.

 

 

Populær i England

Adresseavisen skriver:

I dag er appen, som koster 55 kroner i et engangsbeløp, lastet ned 52000 ganger, og i tillegg har søstrene både egen podkast og blogg. Også podkasten, som lages sammen med Nils Heldal, har rundt 50000 lyttere. De har funnet et marked i en verden hvor, ifølge Verdens helseorganisasjon, 300 millioner er deprimerte.

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om hjelpetilbud