hjelptilhjelp banner

Spiseforstyrrelsesforeningen har sprunget ut av det som tidligere ble kalt Interessegruppa for kvinner med spiseforstyrrelse (IKS), men som framover vil være en organisasjon for alle som er berørt av spiseforstyrrelser. 

De skriver på sine nettsider:Alle kan ringe inn, uansett om du er kvinne eller mann, har spiseforstyrrelser selv eller kanskje lurer på om du har det. Kanskje du er bekymret for en av dine nærmeste, er lærer, trener, eller helsepersonell som ønsker veiledning eller informasjon. Også mange skoleelever/studenter med oppgaver ringer til oss. Du kan være anonym hvis du ønsker det. "Det var godt å prate med en som forsto, og jeg skjønte at jeg ikke var alene!"

Telefonen betjenes kun av ansatte eller opplærte frivillige som har egenerfaring med spiseforstyrrelser eller er pårørende, og de har full taushetsplikt.

(Vi) driver med selvhjelp, ikke behandling. Selvhjelp innebærer å samarbeide uten profesjonelle helsearbeidere som ledere. Personer med felles problemer kommer sammen og støtter hverandre i en vanskelig situasjon.

 

Telefonnummer til spiseforstyrrelsesforeningen

22 94 00 10 (hjelpetelefon)

Åpningstider: Ikke oppgitt. Tips fra nettsiden: Møter du ofte opptattsignal på dagtid, er vårt tips å ringe kveldsvaktene!

 

Les mer om spisefortyrrelsesforeningen

Videoer om hjelpetilbud

Les mer om hjelpetilbud