facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om psykisk helse

Les autentiske historier om psykisk helse

På hjelptilhjelp.no finner du portetter med mennesker som forteller om temaer som ADHD, angst, autisme, depresjon, bipolar lidelse, psykose, spiseforstyrrelser, personlighetsforstyrrelser, og mye mer.

Her finner du våre siste portetter:

 

VG.no forteller idag den sterke historien om Odin (13), et barn som gjentatte ganger sa ifra til de voksne om mobbingen han ble utsatt for, men som aldri fikk oppleve at det tok slutt. I en alder av tretten år tok han sitt eget liv.

«Flink pike» er blitt beskrevet som en feelgood-film om det å oppleve en tung depresjon. Dette kan kanskje høres ut som en selvmotsigelse, men til tross for at filmen skildrer et vanskelig tema evner den å gjøre det på en måte som gjør den til en god og verdig filmopplevelse.

Omtrent halvparten av den norske befolkning får en psykisk lidelse eller plage i løpet av livet. Tina er en av dem.

KK-journalist Elin Liljeros (31) deler sin sterke fortelling om hvordan hun ble sugd inn i anoreksiens grep som 15-åring.

Maria Jetteberg var ung, glad og fornøyd. Så slo depresjonen og angsten inn, som lyn fra klar himmel. Mens hun var syk, lagde hun en videodagbok. Nå har den blitt til en 30 minutter lang dokumentar om Maria der seerne får følge henne gjennom sykdommen og til hun klarte å bli frisk nok til å begynne på Folkehøgskole.

Linnea Myhre har vært åpen om sin kamp imot spiseforstyrrelse. For åpenheten rundt hennes psykiske lidelser mottok Linnea Myhre i desember 2012 «Tabu-prisen». 

Generalmajor Leif Sverre Rosén ble intervjuet i Dagsrevyen 16. januar 2014 om sine erfaringer med psykiske problemer.

Kirsten (62) har tatt det vanskeligste valget i sitt liv.

Båtturen hav(b)rus skal få rusmisbrukere rusfri. Visjonen er: - Alle kan bli rusfri.

Jeg lever med det hver dag og kommer til å bære det med meg for resten av livet. Så da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv. At jeg ikke fikset det konstante presset.

The Silent Epidemic er en australsk dokumentar om selvskading. Selvskading er en lite anerkjent trussel imot hele vårt moderne samfunn, hevdes det i dokumentaren.

Hva er en spiseforstyrrelse og hva hjelper? Her finner du 10 nyttige informasjonsfilmer - fritt tilgjengelig - om det å skulle bli frisk fra en spiseforstyrrelse

Ingrid Bergerud (24) har opplevd det utenkelige. For noen måneder siden mistet hun brått og uventet sin kjæreste og samboer Kenth. Tilbake satt hun med ansvaret for deres fem måneder gamle sønn.

- Jeg tror han ble rammet av bunnløs, svart tomhet, forteller Camilla Rosenlund til Aftenposten.no.

Aldri før har du lest en bok som Hvorfor hopper jeg? Den er skrevet av Naoki, en utrolig smart, sjarmerende og reflektert 13 år gammel autistisk gutt. Bokens forord er skrevet av David Mitchell som selv har en autistisk sønn, og han forteller at boken hjalp ham til å forstå sin egen sønns autisme.

Hverdagen besto av knuste møbler og knyttneven i veggen. Til slutt fikk familiefaren valget mellom å flytte ut – eller å få hjelp med raseriet sitt. Men det er lange ventelister for å få slik hjelp.

- Jeg ønsker å fortelle om "Egil", som jeg møtte første gang jeg var innlagt. Jeg var livredd og stolte ikke på noen den gangen. Men så kom "Egil" inn som min primærkontakt.

Kroppen sa plutselig stopp for tidligere værdame Benedikte Rasmussen, som måtte kjempe sin livs tøffeste kamp: imot utbrenthet. 

Dagbladet: Hva vil en framtidig kjæreste tro når jeg sier jeg har ADHD? spør Yousef Bartho Assidiq i en kronikk hvor han setter fokus på hvordan det er å leve med ADHD.

Infinity-vokalist Birgitte Moe (36) fikk diagnosen ADHD for fem år siden. Selv om hun opplevde sukess med bandet, og blant annet spilte for en forsamling på 20.000, opplevde hun artistlivet som vanskelig.

Bilde: Facebook

Trond Danielsen skrev åpent brev til prinsesse Märtha Louise om datteren som har asperger og sønnen med autisme. Han skriver om sorgene og om den viktige støtten i å ha andre som forstår! Hvor det er greit at barnet ditt har et raseriutbrudd, og hvor du ikke blir stemplet som en dårlig forelder. Responsen på brevet har vært enorm - fra andre foreldre til "annerledesbarna".

Bilde: mamma.no

Ingen kan se at Benjamin har en annen oppskrift på livet enn andre barn. Åtteåringen har Aspergers syndrom, og er ikke alltid som de andre.

Etter å ha blitt skutt og livstruende skadet på Utøya, mobiliserte Marte Ødegården de siste kreftene for å komme seg unna. Nå kjemper hun for å ta hverdagen tilbake.

Jostein Pedersen - kjent fra tv - tenkte barna hans ville få det mye bedre om han tok sitt eget liv. Nå er han ute med boken "Nesten". 

I et innlegg i BTbatt idag, skriver Jill Markussen (18) om selvskading. Det er ikke selvskading som er selve problemet. Selvskadingen er en overlevelsesstrategi når man opplever at livet ikke lar seg mestre, og det er ikke på annen måte er mulig å uttrykke den psykiske smerten. 

Som fjortenåring begynte Sofia Åkerman å skade seg selv. Kampen mot sitt indre monster, som hun kaller det, var så stor at hun på nitti-tallet tilbrakte to år på sykehus. 

Petter (33) lette etter usynlige biler. Han fortalte sin historie på God Morgen Norge, om den lange veien fra stadig større isolasjon, til psykose, til innleggelse, og tilbake til hverdagen - en hverdag med diagnosen paranoid schizofreni.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13396 abonnenter