Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

NB! Hjelptilhjelp.no har ikke kjennskap til og tar ikke ansvar for kvaliteten på eksterne hjelpetilbud selv om de er omtalt på våre nettsider. Er du usikker på kvaliteten på et hjelpetilbud, så spør gjerne din lege eller en annen fagperson til råds.

På hjelptilhjelp.no har oversikten over psykiske hjelpetilbud og kurs blir oppdatert, og du finner du nå en rykende fersk oversikt over hjelp der du bor.

Du finner oversikten her: www.hjelptilhjelp.no 

Slik fungerer det

Velg ganske enkelt din kommune i søkefeltet. Da kommer du til samlesiden for din kommune, hvor det er oppført lenker til alle hjelpetilbud/kurs som er identifisert som tilgjengelige og aktuelle for innbyggere i din kommune.

Prøv et søk i vår søkemotor.

Videre er det en lang rekke søkemuligheter som gjør det enklere å manøvrere i et komplekst, mangfoldig og uoversiktig felt. 

 

En oversikt over oversikter

Flere tidligere eller pågående prosjekter har bidratt til å skape bedre oversikt over hjelpetilbud på avgrensede områder. Her er noen eksempler:

 

 

I tillegg til dette kommer hver enkelt kommune med aktuelle hjelptilbud, kurs og aktiviteter, som gjerne er fragmentert over mer eller mindre oversiktlige nettsider. Det samme gjelder for lærings- og mestringssentre, helseforetakene generelt, bruker- og frivillige organisasjoner, private tilbud. Det gjelder for mestringskurs, aktivitetstilbud, kurs/konferanser, nettbaserte kurs, selvhjelpstilbud, med mer.

Kort sagt: Det er behov for en nettside som samler informasjonen om alle disse hjelpetilbudene, slik at det blir enklere å orientere seg i hva som finnes.

Nettopp dette er visjonen til hjelptilhjelp.no!

 

En samleside for hver kommune

Det er utfordring å sortere i alle de nevnte hjelpetilbudene/kursene som finnes, blant annet fordi noen er tilgjengelige for alle i Norge, noen kun for innbyggere i en region eller et fylke, andre for innbyggere i en enkelt eller noen få kommuner.

På hjelptilhjelp.no har vi sortert tilbudene for deg, slik at du kun trenger å skrive inn din kommune i søkefeltet - og så får du opp resultatene.

En gratis tjeneste

Hjelptilhjelp.no tilbyr oversikten over hjelptilbud gratis, og det er også gratis å få oppført nye hjelptilbud/kurs inn i databasen. Hjelptilhjelp.no drives som en frivillig, non-profit organisasjon.

Hjelptilhjelp.no har per idag ingen langsiktig finansiering, men det er en målsetning å få dette på plass på sikt. 

 

Basert på eksternt innhold

Oversikten er basert på treff fra innhold på eksterne nettsteder som kommunenes offisielle nettsider, helseforetakene sine nettsider, kurskataloger på nett fra ulike kurstilbydere, brukerorganisasjoner sine nettsider, med mer. 

Med andre ord gir oversikten deg en hjelp til å finne fram til hva som finnes, samtidig som innholdet utelukkende viser til eksterne sider. 

 

Teknisk løsning for oppdatert innhold

Når informasjonen om et hjelpetilbud/kurs blir fjernet fra f.eks kommunens nettside, så vil den også automatisk fjernes fra databasen til hjelptilhjelp.no i løpet av de neste par ukene. Dermed holdes oversikten oppdatert - så sant de eksterne nettsidene holdes oppdatert.

Derfor kan du bidra til å holde oversikten på hjelptilhjelp.no oppdatert ved å sørge for at dine egne nettsider er oppdaterte.

 

Synliggjør mangelfull informasjon

Ikke alle kommuner eller andre tilbydere av hjelpetilbud/kurs har like god informasjon på sine nettsider. I en del tilfeller vil hjelpetilbud oppført på hjelptilhjelp.no komme til mangefulle landingssider. Du kan gjøre oversikten på hjelptilhjelp.no bedre ved å forbedre dine egne nettsider.

 

 

Slik kan du bidra

 

 1. Fortell andre om nettsiden

  Om du tipser andre om oversikten over psykiske hjelpetilbud, kan flest mulig kan dra nytte av arbeidet som er lagt ned i å lage denne oversikten.

  Vi oppfordrer deg også til å laste ned vår informasjonsplakat. Heng den gjerne opp på legekontoret, helsestasjonen, og andre steder hvor det ferdes mennesker som kan ha interesse av å vite hvilke psykiske hjelpetilbud og kurs som er tilgjengelige for dem.

 2. Gjør oversikten bedre

  Dersom du kjenner til hjelpetilbud/kurs om ikke er oppført i databasen, men som flere burde kjenne til. Da kan du ganske enkelt sende oss et tips

  Som nevnt vil oversikten også bli bedre når nettsidene til kommunene, brukerorgansiasjoner, helseforetak, m.m., blir bedre. Så det 

 3. Bidra til å finne finansieringsløsninger for hjelptilhjelp.no

  Hjelptilhjelp.no ønsker å tilby gratis informasjonstjenster til folket. Utfordringen er at det da er behov for å finne andre finansieringsløsninger enn å ta betalt for annonsering eller for tilgang til oversikten. 

  Har du forslag til muligheter som kan bidra til å finansiere driften av hjelptilhjelp.no, enten det gjelder prosjektmidler, gaver, eller andre løsninger? Da ber vi deg om å ta kontakt.

 4. Følg med på hva som skjer

  Husk ellers at du kan følge hjelptilhjelp.no på Facebook, og du kan abonnere på vårt nyhetsbrev.

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no