hjelptilhjelp banner

Følelsesbiblioteket er en prisbelønnet bokserie laget og illustrert av Anna Fiske, og den gir et flott utgangspunkt for å samtale og reflektere rundt følelser med barn.

 Forfatter og illustratør Anna Fiske klarer gjennom denne bokserien å formidle følelser, og å gjøre samtalen rundt den mulig gjennom enkel tekst og flotte illustrasjoner. Bokkilden.no skriver:Følelsesbiblioteket er en prisbelønt serie med gjennomillustrerte bøker med lite og enkel tekst. Følelsesbiblioteket er først og fremst rettet mot målgruppen barn og ungdom med syn og hørselsskader og psykisk utviklingshemmede.

Bøkene som inngår i serien er:

 

 1. Sinne

  Denne boken tar for seg hvordan vi føler sinne, og er lagt opp slik at den skal inspirere barn og ungdom til diskusjon, og til egne tanker og refleksjoner rundt det å føle sinne. Boken er også tilrettelagt som lettlestbok for voksne.

  Les mer om boken her

   

   

 2. Sorg

  Sorg er en viktig og vanskelig følelse. Boken Sorg gjør det letter å snakke om det som er vanskelig, om sorgen og om døden. Sorg kan se ut på mange måter, det er mange måter å sørge på. Sorg gir rom for å være i det vonde, men boken gir også håp om at det kan bli bedre og om at de gode minnene kan være like sterke som sorgen.

  Les mer om boken her

 3. Redd

  Denne boken tar for seg hvordan det føles å bli redd, med en humoristisk vri. Den skal inspirere til diskusjon og refleksjoner rundt temaet.

  Les mer om boken her

   

   

   

 4. Sjalusi

  Sjalusi er en ny bok i Følelsesbiblioteket - en serie med bøker som omhandler ulike følelser som sinne, sorg, lykke, forelskelse, sjenanse og sjalusi. Temaet sjalusi blir tatt på alvor, men med en humoristisk vri, med fargerike og morsomme illustrasjoner, og korte tilhørende tekster.

  Les mer om boken her

   

 5. Sjenanse

  Denne boken tar for seg hvordan vi føler sjenanse, med en humoristisk vri. Den skal inspirere til diskusjon og refleksjoner rundt temaet.

  Les mer om boken her

   

   

   

 6. Forelskelse

  Denne boken tar for seg hvordan vi føler forelskelse, med en humoristisk vri. Den skal inspirere til diskusjon og refleksjoner rundt temaet.

  Les mer om boken her

   

   

   

 7. Lykke

  Lykke er den sjuende følelsen i følelsesbiblioteket. Lykke er i utgangspunktet en god følelse, men i Anna Fiskes fremstilling har lykken mange fasetter.

  Les mer om boken her

   

   

   

 

Les mer om barnehage / skole

Skole og barnehage

6-åringer i tidsklemme

Det som kreves av oss foreldre i dag er helt ukompatibelt med vår moderne hverdag. Dette…