facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter barnehage & skole

Siste nyheter barnehage / skole - Siste nyheter om psykisk helse


Det som kreves av oss foreldre i dag er helt ukompatibelt med vår moderne hverdag. Dette skriver Eline L'Abée-Lund i et debattinnlegg på Dagbladet.no idag.

Hun skriver også:Samfunnet vil at kvinner skal ut i jobb, men samtidig legges et altfor stort ansvar for barnas læring på foreldrenes skuldre. Norge er et av verdens rikeste land, men samtidig skårer vi elendig på flere forskjellige internasjonale standardiserte prøver som PISA, TIMSS og PIRLS i fagene lesing, matematikk og naturfag. Det er mye som skurrer her.

Hvem er mest skadelidende av dette, spør debattanten, og svarer:

Det er barna som først og fremst lider under dette systemet. Med foreldre som kjenner på de tynnslitte begrepene «tidsklemma» og «kvalitetstid» (eller rettere sagt, mangel på kvalitetstid), blir hverdagen deres allerede som 6-åringer preget av stress og korte lunter. Det er greit at skolen har visse krav til foreldrenes deltagelse i barnas læring, men det som kreves av oss i dag er helt ukompatibelt med vår moderne hverdag. 

 

Har vakt sterkt engasjement

Det er tydelig at mange har meningen om lekser, utviklingen av den norske skolen, og foreldrerollen oppe i det hele.

Debatten har ikke latt vente på seg. Bare noen timer etter at innlegget kom på nett har det kommet rundt 400 kommentarer i kommentarerfeltet under artikkelen.

Kilde:Skrevet av

ove heradstveitOve Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi
Facebook - Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Annonse

Les mer om barnehage / skole

Ti grunner til drop-out fra skolen

En ny svensk rapport legger fram ti vanlige grunner for at unge unge mennesker velger å avslutte sine studier for tidlig.
Skole og barnehage

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter