Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Barn med atferdsproblemer kan ha stor nytte av økt inntak av omega-3-fettsyrer, viser fersk studie. – Svært lovende forskning, mener eksperter.

Bilde: By lobster20 on Freedigitalphotos.netDette skriver VG.no på sine nettsider idag, og er basert på en rykende fersk studie publisert i et anerkjent tidsskrift for barn og unges psykiske helse.

 

Omega-3-tilskudd gav positiv effekt på barnas atferd

Den amerikanske studien viser ifølge VG.no at barn med atferdsproblemer som fikk omega-3-tilskudd viste tydelig forbedring i sin atferdsmessige fungering. 

Vi tror studien gir oss nytt perspektiv på hvordan man skal korrigere de biologiske- og hjernefunksjonsforstyrrelsene som gjør enkelte barn mer mottagelige for atferdsproblemer, sier Adrian Riane, styreleder for kriminologifakultet ved University of Pennsylvania og forskningsleder for studien, til VG.

 

Relevans også i forhold til barn med ADHD?

I VG-artikkelen drøftes resultatene fra studien, og det konkluderes med at selv om studien gir oppløftende resultater, er dette et komplisert fagfelt hvor det trengs mer forskning for å kunne vite sikkert hvor godt omega-3 isolert sett kan gi behandlingseffekt f.eks hos barn med ADHD.

Uten å gå nærmere inn på dette, understrekes det avslutningsvis i VG-artikkelen:

Det anbefales alle å ta den daglige skjeen med tran! 

 

Kilder:

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om livsstilsendring