Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Usunt kosthold under svangerskapet eller tidlig i barndommen kan øke risikoen for atferdsproblemer og psykiske plager hos barn, viser ny norsk forskning. Dette skriver ABC Nyheter.De forteller videre:

Nå har en norsk studie også funnet en sammenheng mellom mors kosthold under graviditeten og barnets eget kosthold tidlig i livet, og risikoen for psykiske plager.

Dette er første gang forskere finner sammenheng mellom mors ernæring i svangerskapet og barns tidlige spisevaner, og økt risiko for atferds- og emosjonelle problemer blant barn, sier forsker Eivind Ystrøm ved Folkehelseinstituttet i en pressemelding, ifølge ABC Nyheter.

Folkehelseinstituttet (FHI) skriver på sine nettsider at resultatene fra studien viste:

  • Hvis mor hadde et høyt inntak av usunn mat gjennom svangerskapet økte risikoen for at barna utviklet atferdsproblemer i tidlige barneår. 
  • Småbarn som spiste usunn mat i sine første fem leveår, eller ikke spiste nok næringsrik mat som for eksempel grønnsaker, hadde økt risiko for symptomer på depresjon og angst i tillegg til atferdsproblemer. Studien viser at det ikke bare er usunn mat som knyttes til psykiske plager, men også det å spise lite av sunne matvarer.
  • Forskjellen i atferdsproblemer mellom de som spiste lite næringsrik mat var tilstede allerede ved 1,5 års alder, og vedvarte frem til 5 års alder.

De legger til:

For barn ble usunn mat definert som for eksempel vafler, sjokolade, pizza og is, mens sunn mat ble definert som blant annet fiskeprodukter, grønnsaker, egg og brød med kjøttpålegg.

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om livsstilsendring