facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om mobbing

Siste nyheter om mobbing - Siste nyheter om psykisk helse

Elever på Seiersten ungdomsskole iscenesatte et skjult mobbeeksperiment på skolen for å teste hvordan lærere og medelever forholder seg til mobbing. Resultatene var oppsiktsvekkende.

- Eksperimentet gikk ut på å iscenesette små skuespill, hvor noen elever spilte mobber og andre mobbeoffer. De resterende observerte mobbingen fra avstand for å se hvordan medelever og lærere reagerte. Etter å ha spurt rektor Kjell-Gunnar Moen om tillatelse, satte de i gang tidlig i januar og avsluttet en måned senere. Resultatene er mildt sagt oppsiktsvekkende.Dette skriver lokalavisen amta.no.

 

- Nesten ingen reagerte på mobbingen

Elevene skriver selv om saken:

- I løpet av måneden med planlagt mobbing har vi funnet ut at bare én person, en lærer, brøt inn og stoppet mobbingen da det skjedde. I resten av tilfellene så var mobbingen enten ikke lagt merke til, ignorert, eller i verste fall deltatt i.

De forteller at de brukte flere forskjellige typer mobbing, hvorav enkelte var mye mer åpenlyse enn andre. Flesteparten gikk ut på at en mobber skulle gå i en vennegruppe og begynne å baksnakke mobbeofferet. Mens andre gikk ut på mer fysisk mobbing.Og de oppsiktsvekkende resultatene var altså at det var nesten ingen som reagerte på mobbingen.

 

Kilder:Skrevet av

ove heradstveitOve Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi
Facebook - Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Annonse

Les mer om mobbing

Mange voksne bagatelliserer mobbing i barnehagen

Minst et barn per barnehage opplever utestengning fra lek. Likevel tar hver fjerde voksen dette ikke på alvor. Det viser en rapport om mobbing i barnehagene i Norge, utarbeidet av en gruppe ledet av forsker Ingrid Lund ved UiA.
Mobbing

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter